Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
2v

TV: Isak får chansen i Blågult - här är hela svenska januaritruppen

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Janne Andersson presentera januaritruppen.

Janne Andersson presenterade i dag sin trupp till vinterturnén.
Då blev Alexander Isak uttagen till den svenska landslaget.
- Det ska bli jätteroligt att jobba med honom, säger Andersson. 

Svenska Fotbollförbundet meddelade i förra veckan att Janne Anderssons svenska herrlandslag åker på vinterturné mellan den den 3 och 13 januari i Qatar. Efter fem år med träningsläger i Abu Dhabi, så tvingades förbundet i år byta plats med anledning av att Förenade Arabemiraten är värd för de asiatiska mästersakapen.

I dag höll Janne Andersson presskonferens för att presentera sin trupp med 26 man till vinterturnén och gav ett par debutanter chansen, samtidigt som Borussia Dortmunds Alexander Isak fick chansen att följa med det svenska landslaget på januariläger igen. 

- Det är Stefan Pettersson (landslagschef) som haft samtal med dem (Dortmund), men det har varit positivt så till vida att de inser att det här kan vara en bra grej för Alexander och han anser att det här kan vara en bra grej. Det är dock med en stor reservation för att det kan hända grejer i klubbmiljön som gör att han kanske får lämna återbud så småningom, men vi var överens om att ta ut honom både från Alexanders och klubbens sida. Vi hoppas att vi får med honom, att det inte händer något som stör på vägen fram till vi åker, säger Andersson under presskonferensen. 

- Det har varit jättesvårt att ha koll, men Rolle (Roland Nilsson, svensk U21-förbundskapten) och dem har följt honom på det sättet. Vi har därför bra koll på honom, samtidigt som han var med för två år sedan och visade framfötterna, så det ska bli jätteroligt att jobba med honom igen, fortsätter han. 

Ett annat namn som sticker ut i truppen är förre BP-anfallaren Viktor Gyökeres, numera i Brighton & Hove Albion, som blev uttagen i truppen. 

- Det är en kraftfull forward, ganska direkt i sitt spel och en målgörare. Det är fart och tryck i honom, så jag gillar typen som forward. Det är med lite samma förbehåll som med Alexander Isak, att det är ett tag till dess, men vi är överens med både honom och klubben att det är rätt att ta ut honom, så jag hoppas att han ansluter när vi väl åker, säger Andersson. 

Lägret pågår mellan den 3 och 13 januari. Sverige träningsspelar under lägret mot Finland och kommer även att spela ytterligare en match, men i det fallet är motståndet inte klart. 

Sveriges möte med Finland spelas den 8 januari och sänds i TV12.

I spelaren ses Janne Andersson presentera januaritruppen.

FAKTA

Sveriges januaritrupp

Målvakter: Isak Pettersson, Oscar Linnér, Jacob Rinne. 

Försvarare: Filip Dagerstål, Alexander Milosevic, Johan Larsson, Adam Andersson, Joel Andersson, Jonathan Augustinsson, Robin Jansson, Sotirios Papagiannopoulos. 

Mittfältare/anfallare: Hosam Aiesh, Simon Tibbling, Karl Holmberg, Simon Thern, Alexander Fransson, Viktor Gyökeres, Melker Hallberg, Daleho Irandust, Alexander Isak, Alexander Jeremejeff, Jonathan Levi, Kerim Mrabti, Kristoffer Olsson, Muamer Tankovic, Tesfaldet Tekie. 

Publicerad 2018-12-03 kl 14:35
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons