POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
1v

TV: Janne Andersson i lång intervju – om nobbade anbud, att hålla sig kall bland rubriker och om mångmiljonlönen

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren.

DOHA/STOCKHOLM. Janne Anderssons tid som förbundskapten har varit en framgångssaga.
I en lång intervju med Fotbollskanalen berättar han om hur hanterat krisrubriker, om nya mångmiljonlönen – och de bortviftade anbuden.
- Visst är det några som hört av sig, säger Andersson.

Janne Andersson ledde Sverige till VM-kvartsfinal 2018, Sveriges bästa resultat sedan 1994, vilket ledde till ett nytt guldkantat avtal med förbundet. Enligt Skatteverkets uppgifter drog Andersson in runt 5,4 miljoner kronor VM-året – och nu är tanken att han ska leda landet över EM 2020 och VM 2022.

Under lägret i Qatar fick Fotbollskanalen till en längre intervju med förbundskaptenen, där han bland annat reflekterar över sin lön.

- Jag har en väldigt bra lön, jag är väldigt glad för mitt jobb och har väldig bra betalt för att ha det jobbet, konstaterar han.

Just det ekonomiska är dock ingen stor faktor om han en dag skulle ta nästa kliv i tränarkarriären.

- Nej. Det ekonomiska är ingen drivkraft för jag har redan en väldigt bra lön som jag är nöjd över. Sedan är det klart att när man hör summorna där ute, inte minst på spelarsidorna, så blir man ju nästan mörkrädd. Det är enorma pengar som omsätts i den här branschen och då kan man väl säga att jag är glad över att jag är i den här branschen där det finns en god ekonomi. Men det är ingen drivkraft i sig.  Jag har världens bästa jobb.

Fotbollskanalen har tidigare skrivit att Anderssons framgångar med det svenska landslaget gett eko i fotbollsvärlden och bland annat har förbundskaptenen uppvaktats av ryska Zenit St. Petersburg. I intervjun med Fotbollskanalen bekräftar han att intressen utifrån funnits.

- Visst är det så att någon har hört av sig och frågat. Samtidigt har jag varit väldigt klar i de lösa samtal som kommit, att jag trivs väldigt bra och vill fortsätta med det här. Jag har tre år kvar vilket jag är väldigt glad för. Sedan får vi se om det blir mer, jag ser inget slut på det för jag trivs fantastiskt bra. För min egen del är jag så oerhört glad och stolt över det här jobbet och det finns inga funderingar på något annat.

Janne Andersson har under sin tid som förbundskapten fått parera flera rubriker där han fått kritik. Bland annat har agenten Hasan Cetinkaya svingat mot Andersson – och det har bekant även Zlatan Ibrahimovic gjort.

- Vissa grejer kan slita på en. Framför allt kan jag bli ledsen när man blandar ihop min person med min yrkesroll, säger Andersson och fortsätter:

- Konkret är det ju Zlatan-grejen, utan att behöva tjata om den. Det händer ibland att det kommer grejer som inte är sanna eller där man går in på mina personliga delar där det egentligen handlar om min yrkesroll. i min yrkesroll har jag inga som helst problem med att bli ifrågasatt, det ingår. Som privat-Janne kan jag ibland känna att man är inne och tafsar på grejer och det kan jag tycka inte är riktigt schysst. Men det har varit väldigt lite rent generellt. Jag tycker att jag av offentligheten och av media blivit schysst behandlad.

Dessutom i intervjun:

Janne om...

… Sverige bör åka tillbaka till Qatar
… om att han vill lämna Guldbollenjuryn
… om svårigheten i att ta ut en EM-trupp.

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Mötet mellan Sverige och Kosovo visas på TV4 och på cmore.se. med start 15.45 under söndagen.

Publicerad 2020-01-12 kl 12:00
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå