Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
43v

TV: Janne Andersson inför Nations League-lottningen: "Många jämna lag på förhand"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Janne Andersson i spelaren.

I dag lottas grupperna till Uefa Nations Leauge.
Janne Andersson är positiv till det nya landskampsformatet.
- Att spela tävlingsmatcher är bra, så det tror jag i grunden är väldigt bra, säger Andersson inför lottningen.

I höst försvinner träningslandskamperna för Sverige och de europeiska landslagen på herrsidan. De ersätts av matcher i nya Uefa Nations League. Turneringen gör att kvalet till EM 2020 drar igång först i mars 2019. Sveriges förbundskapten Janne Andersson är på plats i schweiziska Lausanne inför lottningen, och ser positivt på det nya formatet.

- Att spela tävlingsmatcher är bra, så det tror jag i grunden är väldigt bra. Playoff-möjligheten som funnits till EM tidigare försvinner, och det var ju så Sverige tog sig till mästerskapet 2016 i Frankrike. Men det är ett intressant sätt att se på det. Jag tror att matcher av tävlingskaraktär är att föredra. Så i grunden är jag väldigt positiv till det här.

Sverige kommer att spela i B-divisionen, där även Österrike, Wales, Ryssland, Slovakien, Ukraina, Irland, Bosnien/Herzegovina, Nordirland, Danmark, Tjeckien och Turkiet finns.

- Grupp B är väldigt jämn. Vi missade grupp A på håret. Man drog ju streck för gruppindelningen efter VM-kvalet innan playoffet, där vi gjorde ett bra resultat. Vi förlorade mot Holland, annars kanske vi hade varit med i grupp A, vilket hade gett jätteintressanta matcher mot väldigt tuffa motståndare. Men tittar man på grupp B så är det många jämna lag på förhand. Det är svårt att se om det finns någon favorit- eller mardrömsmotståndare, säger Andersson.

Är det något lag som du har någon speciell relation till?
- Danmark hade så klart varit roligt att möta. Det skulle skapa ett intresse hemma på alla sätt. Men annars spelar det ingen större roll. Får vi inte Danmark lider jag inte av det. Vi får se vilka det blir.

Få koll på allt du behöver veta om Nations League inför lottningen HÄR!

Lottningen startar klockan 11:45 och kan ses på Fotbollskanalen, i Sportkanalen och streamat på C More.

Alla matcher i Uefa Nations League kommer du att kunna se i TV4 och C Mores kanaler.

Publicerad 2018-01-24 kl 07:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons