POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Janne Andersson om flera nej till landslaget: "Får ha respekt för det"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Spelare som tackar nej till svenska landslaget har blivit vanligare den senaste tiden. Bara den senaste veckan har Rasmus Elm och Oscar Wendt meddelat att de slutar med landslagsspel.
- I grunden är det ju tråkigt men samtidigt har jag respekt för de har varit med och vet vad det innebär att vara landslagsspelare, säger Janne Andersson.

Utöver att flera bärande spelare i det svenska landslaget tackade för sig efter EM förra sommaren så har ett antal nej följt. Erik Johansson valde bort landslagsspel, och bara den senaste veckan har även Rasmus Elm och Oscar Wendt meddelat att de lägger ner landslagskarriären.

- Varje fall är unikt på sitt sätt. Tittar man på de som slutade förra sommaren efter ett mästerskap så var väl det logiskt utifrån ålder och annat. Sedan så har det ju varit några nej här med Rasmus Elm som inte kunde komma tillbaka, eller komma tillbaka i den formen. Så man får ta varje fall för sig. I grunden är det ju tråkigt men samtidigt har jag respekt för de har varit med och vet vad det innebär att vara landslagsspelare, den satsning som krävs. Så då får man ha respekt för att de väljer bort det då. Det är av olika skäl, så det får man egentligen prata med spelarna om, säger Janne Andersson.

- Jag har en väldig massa spelare som vill vara med i landslaget och det är det viktigaste för mig. Och jag utgår från att i grunden alla vill. Och så är det ju att de allra flesta vill vara med och det är kul.

Publicerad 2017-03-20 kl 20:28
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå