POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Janne Andersson: "Omställningsspelet extra viktigt mot Turkiet"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Sverige ställs i morgon mot Turkiet i Nations League.
Då varnar Janne Andersson för motståndets kontringsspel. 
- Det kommer bli extra viktigt mot Turkiet, säger förbundskaptenen. 

Sverige föll senast i träningsmatchen mot Österrike med 2-0 i Wien och kliver i morgon in i gruppspelet mot Turkiet i Nations League på Friends Arena. Förbundskapten Janne Andersson ser fram emot mötet, men varnar för motståndets omställningsspel. 

- Jag har haft en dragning med Lasse Jacobsson och det är ett lag med indivudell skicklighet, spelare med riktigt hög klass. Det är ett kontringsstarkt lag, som är duktigt på att sätta full fart när de ställer om. Det finns taktiska nyanser som vi kan utnyttja när vi vinner boll och när de har boll. Omställningsfasen är viktig i fotboll och kommer att vara extra viktig mot Turkiet, säger Andersson under presskonferensen. 

Däremot lär Sveriges spel se ut som det supportrar och spelare lärt känna under Anderssons tid som förbundskapten i landslaget. Det är inga större förändringar. 

- Jag tycker att vi gjorde det bra i VM, så vi vill inte ändra på för mycket. Jag har heller inte haft tid och möjlighet att göra det. Vi pratar en hel del om hur vi vill spela och hur vi ska använda träningstiden. Vi tränar alltid lika mycket försvarsspel och anfallsspel. Vi vill bli bättre på allt, men om man pratar om anfallsspel, så är fotboll ett samhandlingsspel och det tar tid att nöta in mönster och sådär som i ett klubblag, säger Andersson. 

- I HBK och Norrköping kunde jag lägga fyra träningar på sista tredjedelen, medan om jag skulle göra det här så är samlingen slut och vi har spelat två matcher. Jag tycker att, med vår begränsade tid har hittat ett sätt att spela som passar den här spelargruppen. Det är heller inga stora förändringar i spelargruppen, samtidigt som vårt sätt att spela försvars- och anfallsspel har fungerat bra. Egentligen är det att jobba vidare i samma riktning och sedan beroende på vilka spelare som spelar hitta olika nyanser i det och övertid utveckla det, fortsätter han.

Vad vill du, utöver ett braa resultat, se mer på planen? 
- Jag vill se att vi fortsätter i riktningen som vi var i under VM, att vi har ett anfallsspel som leder till målchanser och att vi är kompakt bakåt. Det är tråkiga svar, men man vill se att vi fortsätter på den vägen. Det var en speciell match i Österrike, där vi inte riktigt kom loss, samtidigt som vi mötte ett bra lag. Nu vill jag även att vi framåt ser bra ut. Bakåt var det ganska okej i Österrike. Jag hoppas att vi kommer till våra målchanser och gör mål, säger han till TV4.

Se intervjun med Janne Andersson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-09-09 kl 14:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå