POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)
2v

TV: Janne Andersson prisas för inkluderande ledarskap: "Väldigt stolt"

Foto: TV4/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Janne Andersson intervjuas i Nyhetsmorgon om priset.

Janne Andersson prisas för sin inkluderande ledarstil.
Anders Carlbergs minnespris för ”Årets påverkare” går till förbundskaptenen.
- Jag blev väldigt, väldigt stolt, säger han i Nyhetsmorgon.

Janne Andersson fick på onsdagens morgon ta emot Anders Carlbergs (grundare av Fryshuset) minnespris som ”Årets påverkare”. Förbundskaptenen för herrlandslaget får priset för ”sitt inkluderande ledarskap”.

Priset som Årets påverkare går till ”… en offentlig person har använt sin röst i det offentliga rummet för att göra skillnad för en utsatt person eller grupp.”

Motiveringen lyder:

”Årets påverkare är en ledare i Anders Carlbergs anda – ett ledarskap grundat i kärleken till idrotten, tron på gruppens kraft i att stötta individen, samt inte minst en tydlig värdegrund där rättvisa och alla människors lika värde är grunden. Pristagaren leder genom trygghet, tydlighet och delaktighet. På så sätt har Janne Andersson skapat ett sammansvetsat lag som stöttar varandra i framgång och står enat i motgång. Därför är han Årets påverkare”.

Janne Andersson gästade under onsdagens morgon Nyhetsmorgon i TV4 där han fick berätta hur det kändes då han fick priset.

- Jag blev väldigt, väldigt stolt, glad och också hedrad får jag säga. Jag har fått några priser innan men det här handlar inte om fotboll och inte om resultat utan det här handlar ju faktiskt om ledarskap och värderingar. Jag är jätteglad för det , säger Andersson om priset.

En aktion som man kan misstänka är en grund till priset var den då landslaget backade Jimmy Durmaz under VM 2018, efter att denne fått ta emot kränkningar och hat på nätet.

- Det är möjligt, jag har inte skrivit motiveringen. Men den aktionen var ganska självklar. Det var Jimmy själv som var tydlig med hur han ville ha det och för oss andra var det hundra procent självklart att stötta det. Det var tydligt för alla spelare och ledare att ger man sig på någon av oss så står vi upp tillsammans. Det var väldigt starkt, kanske det starktsate jag har från VM faktiskt. 

Just Janne Andersson fick nyligen ta emot kritik av Zlatan Ibrahimovic. Ibrahimovic anklagade förbundskaptenen, i en intervju i Expressen, för brist på mångfald i sina uttagningar. 

Men att det skulle vara extra skönt att motta den här typen av pris efter Zlatans kritik tycker Andersson inte.

- Jag blandar inte ihop saker och ting. Då var då och det har jag hanterat. Det var en tråkig grej att hantera, jag blev ledsen. Det här är en rolig grej att hantera och i dag är jag glad för det.

I diskussionen kring integration inom idrotten - vad tänker du kring att Zlatan, som har den positionen han har, säger en sådan sak. Vad betyder det för samtalet?
- Ingen aning. Jag bryr mig inte om det heller ur det här perspektivet för det var ju faktafel i grunden, hur jag tog ur truppen. Däremot har vi i samhället i stort problem med med integrationen och med rasism. Vi kan även titta internationellt med Balotelli där idioter beter sig som de gör. Där finns problem. Men hur just det här tillför i det har jag ingen aning om, för det var plumpt och tråkigt.

Publicerad 2019-11-06 kl 08:48
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå