TV: Jätteskrällen: Sverige föll mot Ukraina efter solomål i VM-kvalet

Sverige (dam)

Sverige jagade ny seger mot Ukraina i VM-kvalet.
Då sänkte Daryna Apanashchenko Sverige med ett solomål.
- Vi måste höja oss otroligt mycket om vi ska ta oss till VM, säger Kosovare Asllani till C More.

Peter Gerhardssons svenska damlandslag jagade under tisdagskvällen andra raka segern under det här landslagsuppehållet i VM-kvalet. Landslaget besegrade i torsdags Kroatien med 4-0 i Göteborg och jagade därmed andra raka segern mot Ukraina i juni månad.

Men trots att Ukraina senast föll med 5-1 mot Danmark, så visade sig motståndet inte vara en enkel uppgift för damlandslaget. Efter en jämn inledning av matchen, så tog hemmalaget i den 41:e minuten ledningen i matchen. Daryna Apanashchenko stod för en läcker soloprestation genom att ta sig in i straffområdet och sköt 1-0.

- Det (målet) påverkade mycket. De fick mycket energi och vi blev stressade av det, säger Peter Gerhardsson till C More.

Sverige tryckte i andra halvlek på för en kvittering, där Kosovare Asllani i den 56:e minuten var nära med ett skott från nära håll, men fick se bollen gå tätt över mål. I slutet av matchen radade Sverige upp flera chanser, där både Stina Blackstenius och Asllani hotade med avslut från nära håll, men fick se sig besegrade av Kateryna Samson mellan Ukrainas stolpar.

- Det här är en sjukt tung förlust. Det kändes inte som att vi var där i dag. Vi var sega i benen. Vi är besvikna över resultatet, säger Kosovare Asllani till C More efter matchen.

Sverige är därmed kvar på 15 poäng i kvalgruppen, men tappade poäng till Danmark, som besegrade Ungern i kväll med 5-1 och därmed också gick upp på 15 poäng, men har sämre målskillnad än det svenska landslaget.

Sverige ställs härnäst mot Ukraina igen den 30 augusti på Gamla Ullevi och därefter mot Danmark den 4 september i Viborg.

- Vi måste vara hetare inne i boxen. Vi skapar hörnor och är nästan där, men det räcker inte till mål och seger. Vi måste höja oss otroligt mycket om vi ska ta oss till VM och vinna matcherna som är kvar. Vi ligger fortfarande bra till i gruppen, men vi ville vinna här i dag, säger Asllani.

- Nu är det Ukraina igen, så den måste vi vinna och de poängen måste vi ha för att skapa ett hyfsat läge och då räcker det med oavgjort borta mot Danmark, så det är det läget vi har nu, säger Gerhardsson.

Ukraina: Samson - Filenko, Kravets, Vasylyuk, Basanska - Apanashchenko, Andrushchak, Khimich - Andrukhiv, Kozyrenko, Ovdiychuk.

Sverige: Lindahl - Oskarsson, Fischer, Sembrant, Ericsson - Rolfö, Folkesson, Asllani, Andersson - Blackstenius, Jakobsson.

Publicerad 2018-06-12 kl 20:20