TV: Jordan Larsson frälste Sverige i sin debut

Sverige

Inbytte Jordan Larsson räddade Sverige i U21-landslagets EM-kvalmatch mot Georgien.
Anfallaren avgjorde med sitt 3-2-mål i den 95:e matchminuten.
Det var det sista som hände i matchen.

Sverige ligger tvåa i EM-kvalgruppen bakom Kroatien som har två matcher mer spelade. Anmärkningsvärt är att målvakten Tim Erlandsson startar i mål. Nottinghamspelaren gör därmed debut i U21-landslaget.

Starten av matchen innehöll många tekniska misstag utan något skönspel. Men i den 25:e minuten bröt sig Gustav Engvall fram och blev fälld i straffområdet.

Domaren pekade på straffpunkten och fram klev Kristoffer Olsson som från elva meter satte bollen i mål. Sverige leder matchen med 1-0.

Men den svenska glädjen blev inte särskilt långvarig. I den 35:e minuten kvitterade Georgiens Bachana Arabuli på hörna. Arabuli ryggade in bollen i mål. Resultatet stod sig fram till halvtidsvilan.

- Jag vill se att vi håller formen i vårt lag. Vi måste ha två innermittfältare som kan spela runt bollen. Vi måste sätta våra yttermittfältare och ytterbackar i spel, sa förbundskaptenen Håkan Ericson i halvtid.

Sverige försökte hitta ett ledningsmål i den andra halvleken. Men tempot med bollen var lite väl lågt från svenskarna för att hota georgierna.

I den 62:a minuten fick forwarden David Moberg-Karlsson kliva av till förmån för Häckens Samuel Gustafson.

Sverige var på väg att byta in Jordan Larsson när Emil Krafth från ingenstans drog till en drömvolley som gick i en båge över den georgiske målvakten och in i mål. Målet kom i den 77:e minuten och innebär att Sverige leder med 2-1.

Men återigen kom georgierna tillbaka. I den 89:e minuten kom så kvitteringen igen. Ett volleyskott som innebar 2-2.

Fast det sista ordet var inte sagt där.

Jordan Larsson som byttes in i den 90:e minuten behövde knappt fem minuter på planen. Sen höll han sig påpassligt framme på en retur och tryckte in det avgörande målet.

Publicerad 2016-06-03 kl 21:43