TV: Källströms magi bakom Larssons mål

Sverige

Här lurar Kim Källström Finland – med en perfekt passning.
Kolla in när Sebastian Larsson skjuter in 1-0.

Redan efter åtta minuter skjuter Sverige in ledningsmålet i den gastkramande EM-kvalrysaren i Helsingfors. Och förspelet är läckert. Kim Källström chippar fram bollen över en intet ont anande backlinje, och Seb Larsson blir helt fri.

Han avslutar i sin tur på halvvolley – och 1-0 är ett faktum.

Nästan direkt i andra halvlek utökar Sverige - orättvist - till 2-0. Larsson och Lustig krigar fram bollen på högerkanten och inne i boxen avslutar Zlatan på ett tillslag. Men målvakten räddar och då slår Olsson in returen. Hans fjärde mål på fem landskamper.

Fram till dess har Finland pressat på mest hela tiden. Till sist får hemmalaget utdelning och kan reducera till slutresultatet 1-2 genom Toivio.

Publicerad 2011-10-07 kl 21:00