Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lagerbäck om Zlatan, cykeln och damfotbollen: "Inte hans smartaste uttalande"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Lars Lagerbäck insåg direkt att Zlatan Ibrahimovic försökte skämta om Anders Svensson, damfotbollen och cykeln. Men utspelet fick ett helt annat mottagande.

- Kanske inte det smartaste han sagt, säger Lagerbäck.

Den isländske förbundskaptenen befinner sig i Abu Dhabi inför landskampen mot Sverige under Erik Hamréns pågående januariturné. Fotbollskanalen.se passar på att göra en lång intervju med Lagerbäck och samtalet kretsar kring alltifrån Henok Goitoms kritik mot landslagsledningen, via Lagerbäcks egen syn på det stundande EM-kvalet till Zlatan Ibrahimovics utveckling som befäst PSG-anfallarens status som en av världens allra bästa spelare.

Dessutom ger Lagerbäck sin syn på en infekterad debatt. Det handlar om uppståndelsen runt just Ibrahimovic efter att denne, i en intervju med Expressen under julhelgen, lyft frågan om svenska fotbollförbundets bilgåva till Anders Svensson. Ibrahimovic blev hårt kritiserad sedan han bland annat sagt att de damfotbollsspelare, i det här fallet Therese Sjögran, som noterats för lika många landskamper som Svensson kunde nöja sig med en cykel istället.

- Det var väl kanske inte hans smartaste uttalande genom tiderna. Jag som känner Zlatan förstod ju på en gång att det var menat som ett skämt, men om man inte känner honom är det kanske inte lika tydligt, säger Lagerbäck nu till fotbollskanalen.se.

Den förre förbundskaptenen anser att frågan om vem som ska få vilken ekonomisk ersättning kan vara komplicerad i landslagssammanhang. Å ena sidan är det på herrsidan de stora intäkterna finns, men å andra sidan är damspelarna lika professionella i frågan om match- och träningsmängder.

- Jag har alltid stått upp för åsikten att det ska råda en solidaritet kring det här, säger Lagerbäck.

Han fortsätter:

- Tyvärr är det ju inte något jämlikt samhälle vi lever i, vilket är tråkigt. Men vill man ha ett marknadsstyrt samhälle antar jag att fotbollen följer med i samma riktning också.

Publicerad 2014-01-20 kl 18:41
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons