Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Lånades ut fyra gånger - nu hoppas Hallberg ha hittat rätt: "Behöver inte tänka på vart man ska näst"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

DOHA/STOCKHOLM. Han lånades ut fyra gånger efter flytten till Udinese.
Men nu har danska Vejle köpt loss Melker Hallberg – vilket han hoppas ska ge ett lyft.
- Nu känner jag att jag är på väg mot något bra igen, säger han till Fotbollskanalen.

Melker Hallberg slog igenom som ung i Kalmar FF och spåddes tidigt en lysande framtid. Redan som 16-åring fick han känna på spel i allsvenskan under Nanne Bergstrands ledning och 2014 valde Hallberg att flytta till Udinese. Genombrottet i den italienska klubben kom dock aldrig, det stannade vid fyra matcher i Serie A, utan Hallberg lånades i stället ut till i tur och ordning norska Vålerenga, Hammarby, italienska Ascoli och just Kalmar FF.

Men därefter valde i fjol den danska klubben Vejle att köpa loss svensken och den danska högstaligan är numera permanent hemvist för 23-åringen. En flytt som han uppskattar och som han hoppas ska ge lugn och ro.

- Nu fick jag kanske lite fäste och kan bara fokusera på att vara där nere och inte tänka på vart man ska näst. Nu är det Vejle som gäller och att köra på där nere och göra det så bra som möjligt för laget, säger han till Fotbollskanalen.

Han sticker inte under stol med att verkligheten inte motsvarade drömmarna han hade som tonåring.

- Det är klart att man hade stora förväntningar när man gick ut och stora drömmar framför allt. Sedan har det kanske blivit lite hack på vägen men man kan inte lägga sig ner och dö för det utan det är bara att kämpa på och nu känner jag att jag är på väg mot något bra igen.

När du hade genombrottet, var såg du dig i den här åldern då?
- Då såg jag väl mig som en startspelare i Udinese eller ännu längre fram, men som sagt har det blivit lite hack på vägen. Det är bara att fortsätta att jobba på.

Hur värderade du de utländska klubbarna 2014?
- Jag pratade mycket med min familj och min agent och så där, sedan kände jag det var ett bra alternativ när Udinese kom. Jag har alltid varit en ”sucker” för italiensk fotboll och Italien generellt. Det var lite utmaningen som lockade.

Vad var det som inte fungerade?
- Jag var lite ung men det är samtidigt ingenting jag ångrar utan jag har lärt mig skitmycket på det och tar med mig det in i livet.

Publicerad 2019-01-09 kl 15:44
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons