POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Landslagsspelare med koppling till häktad agent - Andersson: "Lever sitt liv vid sidan av"

11:54

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses presskonferensen med Janne Andersson.

STOCKHOLM. Svenska A-landslagsspelare har koppling till den agent som just nu sitter häktad misstänkt för grova ekobrott.
Nu kommenterar förbundskapten Janne Andersson saken:
- Det lever sitt liv vid sidan av samlingen.

Tidigare i veckan kunde Fotbollskanalen avslöja att en av Sveriges mest framgångsrika agenter de senaste åren misstänks för ekobrott. Därefter bekräftade Ekobrottsmyndigheten, via Twitter, att mannen på sannolika skäl är misstänkt för grova skattebrott, grova bokföringsbrott och grov näringspenningtvätt. Agenten sitter häktad i nuläget. Ekobrottsmyndigheten har meddelat att de just nu håller "förhör med ett större antal vittnen".

En svensk A-landslagsspelare har under perioden 2015-2017 fört över omkring fem miljoner kronor (utspritt på över 50 transaktioner) till agentens bankkonto, enligt Skatteverket. Myndigheten har tittat närmare på agenten och överföringarna från landslagsspelaren är en del av deras utredning, som rör eventuell inkomst som agenten inte skattat för. Vidare var agenten delaktig i en övergång som en annan landslagsspelare genomfört, vilket Skatteverket tar upp i sin utredning. 

Henric Fagher, chefsåklagare vid Ekobrottsmyndigheten, vill för Aftonbladet inte utesluta att spelarna kan kallas till förhör som vittnen i den pågående brottsutredningen.

- Vilka spelare det är som eventuellt kan komma att höras lämnar vi inga upplysningar kring. Vi håller ett antal förhör med vittnen och det sker enligt plan under de närmaste veckorna, säger Fagher.

Under söndagen kommenterade Sveriges förbundskapten Janne Andersson ärendet och möjligheten till att spelare i landslaget kan förhöras under den pågående EM-kvalsamlingen:

- Till att börja med så är det kanske ingen fråga för mig som förbundskapten, utan mer en fråga för Stefan Pettersson (landslagschef). Men det pågår utredningar om det där och rent generellt kan jag säga att vi är behjälpliga. Annars lever det sitt liv vid sidan av samlingen.

Tidigare i veckan var Fotbollskanalen i kontakt med just Stefan Pettersson. Han berättade då att han varit i kontakt med spelaren som fört över fem miljoner kronor till den häktade agenten.

- Han är lugn. Han är ju inte misstänkt för något, sa landslagschefen.

- Det här är ju en agent som är häktad så det är ju han som det finns brottsmisstankar mot, vad jag förstår. Sen vad de spelarna har gjort eller inte gjort, det kan inte vi kommentera eller spekulera i. Jag kan inte säga så mycket mer om det. Men det är naturligtvis jättetråkigt att sånt här händer. Men vi får avvakta och se vad utredningen säger till slut.

Publicerad 2019-06-02 kl 13:21
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto