POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Larsson fick Bröndby att släppa honom till turnén: "Ett VM står ju på spel"

Foto: TV4/Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Bröndby stoppade Johan Larsson från förra årets januariturné, men släppte i väg honom i år.
Men det krävdes en diskussion mellan klubben och spelaren.
- Vi kom överens om att det här är en stor chans för mig och att ett VM står på spel, säger högerbacken till Fotbollskanalen.

Sveriges ordinarie högerback Mikael Lustig var avstängd i det första play off-mötet med Italien, vilket gjorde att förbundskaptenen Janne Andersson valde att plocka ut även Bröndbys Johan Larsson i truppen till de sista två VM-kvalmatcherna.

Nu är Larsson på plats i Abu Dhabi under landslagets januariturné, där truppen består av mestadels allsvenska spelare, och får chansen att visa upp sig igen för Andersson och hans ledarstab. 27-åringen hoppas att han ska kunna prestera på en sådan nivå under samlingen och resten av våren att han kniper en plats i VM-truppen.

- Klart jag hoppas och tror, det måste jag göra. Det här (januariturnén) ser jag som en del av den chansen jag vill ta vara på, säger Larsson.

Larsson hoppas alltså kunna utmana de två högerbackarna som brukar vara med i landslagstruppen, Celtics Mikael Lustig och Bolognas Emil Krafth, men...

- Jag har stor respekt för att de kanske är nummer ett och två just nu, säger Larsson.

Janne Andersson ville ha med den tidigare Elfsborg-spelaren på januariturnén förra året, men då stoppades Larsson av sitt klubblag Bröndby. Det danska laget fick också sin mittfältare Simon Tibbling att tacka nej till årets januariturné, men Larsson är alltså på plats i Abu Dhabi trots allt.

- Jag är glad att de släppte i väg mig nu, även om det inte var utan vissa diskussiooner. Men vi kom snabbt överens om att det här är en stor chans för mig och att ett VM står på spel, säger Larsson.

Just det faktum att Larsson blev uttagen i det "riktiga" landslaget mot Italien senast, vilket tyder på att han åtminstone kan bli aktuell för VM-truppen framöver, tror huvudpersonen själv ligger till grund för att Bröndby nu gick med på att släppa i väg honom.

- Jag tror det är huvudorsaken. De såg att jag var med där och att det finns en gnutta chans att jag blir uttagen till VM. De unnar mig det och hoppas på det också, säger Larsson.

Se hela intervjun med Johan Larsson i spelaren ovan.

Publicerad 2018-01-03 kl 19:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå