Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: Levi drömmer om Juventus: "Det har gått snabbt - varför inte?"

Foto: Bildbyrån/TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se ett längre inslag med Jonathan Levi och Joel Andersson i spelaren ovan.

Jonathan Levi har haft en karriär som gått spikrakt uppåt.
Och drömmen om Juventus finns fortfarande.
- Jag har kommit en bit på vägen och det har gått snabbt innan så varför kan det inte gå snabbt fortfarande? säger yttern under sin första landslagssamling.

Jonathan Levi och Joel Andersson förbereder sig för sin första respektive andra landskamp under januariturnén i Qatar. Medan duon för tillfället spelar i stora klubbar i norden, Levi i norska Rosenborg och Andersson i danska Midtjylland, ser de en framtid i större klubbar i Europa.

- Jag har alltid dömt om Juventus, oavsett om jag spelade i division 5, division 6 eller tvåan och ettan även nu i Rosenborg och Tippeligan, så har jag den drömmen. Sen får vi se om det blir verklighet, men jag har kommit en bit på vägen och det har gått snabbt innan så varför kan det inte gå snabbt fortfarande? säger Levi.

- Största målet är att spela i Tyskland, så det är väl ett mål, säger Andersson.

Var är det som lockar med tysk fotboll?
- Farten och att det är så många på läktarna. Det är det i England också, men det är något med Tyskland som jag tycker om.

För förbundskaptenen Janne Andersson är januariturnén en chans att se nya spelare i landslaget sätt att spela.

- Ska man se på det krasst för många av spelarna är det ett tillfälle att visa upp sig, att visa att man kan hantera vårt sätt att spela på ett bra sätt och göra det bra under de här 10 dagarna, säger förbundskapten Janne Andersson.

För Levi har resan från division 5 till Rosenborg och landslaget gått snabbt och ibland får han nypa sig i armen.

- Ganska ofta. Men samtidigt, det är det som är det tråkiga med fotbollen, man vänjer sig snabbt. Du kommer in i det och helt plötsligt, inte för att man tar landslaget för givet, men du känner att du vänjer dig snabbt så man kan behålla rätt fokus. Så det är kanske rätt bra på ett sätt, säger Levi.

Levi menar att han hade en tid i Rosenborg där han anpassade sig, där han gick från att spela superettan med Öster till att möta Celtic i Europa League på en vecka. Men med tiden har han anpassat sig och börjat ta för sig mer.

- Det har gått snabbt, men jag har tagit större plats ju längre det har gått. Så jag känner att det är otroligt kul och nu står jag här med en landslagströja, så jag klagar inte, säger yttern.

Även för Andersson har flytten utomlands gett mycket.

- För det första är jag lite mer aggressiv. Lite bättre offensivt och lite bättre fysiskt egentligen, säger Midtjyllandspelaren.

Se ett längre inslag med Jonathan Levi och Joel Andersson i spelaren ovan.

Mötet mellan Sverige och Finland visas på TV12 och på C More Fotboll samt på cmore.se med avspark 17.45. Sändningsstart 17.30.

Publicerad 2019-01-08 kl 16:17
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons