Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Lindelöf: "Gillar inte snacket om att vi är ett ungt och orutinerat lag"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Flera spelare med sparsam landslagserfarenhet fick chansen mot Frankrike.
Inga konstigheter, tycker Victor Nilsson Lindelöf.
- Är du tillräckligt bra, oavsett ålder, ska du spela, säger 22-åringen.

Jakob Johansson, Emil Krafth och Ludwig Augustinsson fick alla chansen från start i gårdagens bortamöte med Frankrike i VM-kvalet, varav ingen har fler än fem A-landskamper på CV:t. Totalt hade gårdagens startelva tillsammans 236 landskamper - den mest orutinerade i modern tid.

- Jag tycker inte om att prata om att det är ett "orutinerat lag", att vi är unga och så. Jag tycker att vi visade i går att man kan göra det väldigt bra även om man är ung, säger mittbacken Victor Nilsson Lindelöf.

Är vi för fixerade på att vi har ett ungt landslag?
- Ja, lite ibland. Det är mycket så i Sverige, man snackar om att unga spelare ska vänta på sin tur och bla, bla... Vissa tycker att man måste vara 27 år för att kunna spela i landslaget. Jag tycker att det är ett feltänk. Är du tillräckligt bra, oavsett ålder, ska du spela. Du kan kolla på andra nationer, till exempel Renato Sanches (Portugal) som är 18 år och går in i ett EM och gör det fantastiskt bra. Du måste ju spela för att få erfarenhet och rutin, så även om man bara har två landskamper är det klart att man ska spela om man är tillräckligt bra.

Se hela intervjun med Nilsson Lindelöf i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-12 kl 16:00

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER