Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Lindelöf tog över bindeln: "Var logiskt"

Foto: SCANPIX.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Andreas Granqvist byttes ut i paus mot Ungern.
Victor Nilsson Lindelöf fick äran att ta över bindeln.
- Trots sin ungdom har han väldigt mycket som jag tycker att man ska ha, sa Janne Andersson på en förbundskapten under onsdagen.

Victor Nilsson Lindelöf har på kort tid spelat till sig en given plats i det svenska landslaget. Benfica-proffset, som var en viktig pjäs i det svenska landslag som tog guld vid U21-EM, har efter det fortsatt utvecklats i en rasande fart. På tisdagen fick han dessutom möjligheten att bära den svenska lagkaptensbindeln då han ersatte Andreas Granqvist mot Ungern.

Att det blev just Nilsson Lindelöf menar förbundskapten Janne Andersson var logiskt av flera skäl.

- Till att börja med har han ledaregenskaper i sitt sätt att vara på planen. Han är väldigt självklar i sitt sätt att uppträda. I går var det också en praktisk del där han och ”Granen” bytte av varandra. De två har jag sett som ganska givna mittbackar. Oftast är mittbackar ganska bra lagkaptensämne. Det blev ganska logiskt att det var han som skulle ta över bindeln i puas, säger Andersson.

Nilsson Lindelöf, 22, blev därmed den yngste lagkaptenen någonsin.

- Trots sin ungdom har han väldigt mycket som jag tycker att man ska ha. Hans förmåga att göra andra runtomkring sig bra tycker jag gör att det är lite lagkaptensstuk, säger Andersson.

I klippet ser ni Janne Andersson prata om Nilsson Lindelöf som lagkapten.

Publicerad 2016-11-16 kl 10:47

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER