Erik Hamrén pratade om att EM började redan här och nu i Köpenhamn.
Kanske tur att han har fel.
För han har en hel del att jobba med.
Danmark vann med 2-0 (1-0).

Kommer ni ihåg hur det såg ut i landskampen mot Tyskland på Ullevi för prick ett år sedan? Efter 1-4-smällen Holland? När det var "tillbaka till grunderna" och att "sätta" försvarsspelet efter haveriet i Amsterdam.
Förbundskaptenen Hamrén verkade sugen på en liknande manöver igen.
Statiskt, försiktigt, fokus helt på att hålla positionerna - något åt det hållet och det täcker den svenska första halvtimman i Parken.
Danskarna styrde och ställde
En taktisk lagdefensiv övning.

Kul?
Inte ett dugg.
Nyttigt och utvecklande?

Måhända. På sikt. Något att falla tillbaka på i EM beroende på vilket kvalificerat motstånd som väntar någonstans i Polen eller Ukraina till sommaren. Men i matchen slog det tillbaka. Morten Olsens Danmark fick ta kommandot, gjorde det gärna och med ett rejält övertag i bollinnehav, idéer och chanser. Fast det krävdes ett ögonblick av blågul okoncentration för att Johan Wiland skulle få plocka ut bollen ur målet på hans hemmaplan.

FCK-keepern hade ingen skuld i Nicklas Bendtners 1-0 i 35:e minuten. Efter ett flagrant svagt försvarsspel (Emir Bajrami och Behrang Safari) stod dansken helt fri och bredsidade in Lars Jacobsens inspel från högerkanten.
Fram till dess hade Sverige inte haft ett avslut på mål.
Bendtners mål fungerade som väckarklocka. Eller snarare som blåslampa i baken på spelare som tog det här med träningslandskamp allt för bokstavligt. Det var förstås också av nöden att åstadkomma något konstruktivt framåt.

Bajrami prickade stolpen
Johan Elmander och Zlatan Ibrahimovic kombinerade farligt, men närmast var Bajrami, frispelad av Ibrahimovic, men vars lyftning förbi Thomas Sörensen slog i stolpen.
Bajrami (tam) och Kim Källström (ordinär) lämnade över till Christian Wilhelmsson och Rasmus Elm efter 45 minuter och Elmander (Toivonen), Mikael Lustig (Andreas Granqvist), Ibrahimovic (Alexander Gerndt) klev av tidigt i andra halvlek.

Även Danmark bytte flitigt och sammantaget ökade det inte direkt tempot i en redan från början lågintensiv match.

Thomas Sörensen hade lite krångel med Wilhelmssons närskott, Sveriges främsta och snudd på enda möjlighet att kvittera och bespara Hamrén hans fjärde förlust som förbundskapten.
Nu hade det inte spelat någon roll eftersom Michael Krohn-Dehli kontrade in 2-0 med tio minuter kvar.