Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lundh och Aro om Zlatan-rättegången: "Tror på fällande dom"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

I måndags var det rättegång i det uppmärksammade förtalsmålet mellan Zlatan Ibrahimovic och Ulf Karlsson. Fotbollskanalens Olof Lundh och kriminalexperten Hasse Aro tror att det blir en fällande dom.

Rättegången i det uppmärksammade fallet med Zlatan Ibrahimovic stämningsansökan mot Ulf Karlsson hölls i Värmlands tingsrätt i måndags. Zlatan anser, genom sina advokater, att den tidigare förbundskaptenen i friidrott har utsatt honom för grovt förtal.

Både Lundh och kriminalexperten Hasse Aro är överens om att den sannolika utgången är en fällande dom när de diskuterar fallet i Nyhetsmorgon. Aro påpekar dock att det kan fortsätta efter att domen kommer den 9 januari, och att utgången inte är lika självklar då.

- Det kan överklagas till hovrätten. Och där tror jag det kan bli riktigt spännande, säger Aro.

Ibrahimovic har inte krävt skadestånd från Ulf Karlsson. Olof Lundh menar att motivet bakom stämningsansökan är tydligt:

- Det är väl rätt självklart att om någon uttalar sig att man är dopad, att man i princip har fuskat, så vill man markera mot det. Det blir ju en världsnyhet, man får inte glömma bort att Zlatan är ju så stor. Och Ulf Karlsson är inte vem som helst heller, tidigare förbundskapten i friidrott och väldigt erfaren. Både av media och allting, och att han sitter och säger detta och sen svarar på frågor som stärker upp det.

Se Lundh och Aro tala om fallet i Nyhetsmorgon i spelaren ovan.

FAKTA

Om fallet

Ulf Karlsson, som tidigare bland annat varit förbundskapten i friidrott och chef för längdskidlandslaget, diskuterade dopning på en träff med Värmlands idrottshistoriska sällskap i början av april i år.

Karlsson uppges bland annat ha uttalat sig om att Zlatan Ibrahimovic varit dopad under tiden i Juventus, med hänvisning till att fotbollsstjärnan gick upp tio kilo i muskler under relativt kort tid.

Han upprepade sedan uttalandena för en reporter från Nya Wermlands-Tidningen.

Några dagar senare bad Ulf Karlsson om ursäkt i ett öppet brev.

Landslagsmittfältaren Albin Ekdal, även han nämnd av Ulf Karlsson, valde att låta saken bero. Zlatan Ibrahimovic stämde dock kort därefter Ulf Karlsson för grovt förtal.

Zlatan Ibrahimovic har väckt ett så kallat enskilt åtal, vilket innebär att det är hans ombud som agerar åklagare i målet.

Zlatan Ibrahimovic spelade för Juventus 2004-2006.

Källa: TT

Publicerad 2016-12-21 kl 08:32
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons