Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lundh om danska konflikten: "Skandal att förbundet inte möter kraven"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den danska konflikten mellan spelarna och förbundet ser ut att ställa in VM-kvalmötet med Sverige på fredag. Skandal av förbundet, menar Olof Lundh:
- Det handlar inte om så mycket pengar.

Under onsdagen kom beskedet från DBU, danska fotbollsförbundet, att fredagens VM-kvalmöte med Sverige på fredag ställs in, på grund av konflikten mellan de danska spelarna och förbundet. Men innan Uefa ger det slutgiltiga beskedet, vilket kommer runt 24 timmar före match, kan det fortfarande bli match. Vilket de svenska spelarna är inställda på.

Enligt Ekstrabladet har DBU i förhandlingar gått med på att öka ersättningen för landslagsspelarna med två miljoner kronor om året till totalt 4,6 miljoner kronor. Det ska dock inte spelarföreningen ha varit nöjda med. Rosengårds stjärna Sanne Troelsgaard sa för några dagar sedan att runt 600 000 kronor skiljer DBU och spelarföreningen. Det danska herrlandslaget har erbjudit sig att avstå cirka 640 000 kronor om året för att ge till damerna, med kravet att de ska ha samma förutsättningar som herrlandslaget.

Fotbollskanalens Olof Lundh menar att det är svagt av det danska förbundet att inte gå spelarna till mötes.

- Det är naturligtvis en skandal att det danska förbundet inte går det danska landslaget till mötes eftersom det inte handlar om så mycket pengar. Det är naturligtvis principer. Det är rätt givet att de danska spelarna dels borde få bättre förutsättningar men dessutom pensionsgrundande ersättningar, säger Lundh.

Även det svenska landslaget är i förhandlingar om ett nytt avtal för spelarna. Det nuvarande avtalet går ut i vinter.

- Det sätter ju lite extra ljus på Sveriges förhandling med sitt landslag. Men man ska säga att det svenska förbundet har varit mer generöst mot sitt landslag än vad Danmark har varit historiskt. Men det här är ju något som växer världen över. Vi har sett hur både hockeylandslaget och fotbollslandslaget för damer i USA strejkat sig till bättre villkor. Och det är klart att de svenska damerna också vill ha bättre villkor. Så det blir nog upp till förbundet att höja nivån rätt rejält och möta en strömning som inte bara är nordisk utan den finns över hela världen, säger Olof Lundh.

Publicerad 2017-10-18 kl 17:43
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons