Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lundh om Johanssons utspel: "Han vet inte vad han pratar om"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Den tidigare Uefa-ordföranden Lennart Johansson gick ut och sågade det svenska damlandslaget. Nu svarar Olof Lundh på utspelet.

- Här vet han inte vad han pratar om, säger han i VM-studion.

Det var i en intervju med sahten news55.se som den tidigare Uefa-ordföranden Lennart Johansson riktade hård kritik mot det svenska damlandslaget efter floppen i VM.

- Sverige var tidigt ute och trodde på damfotbollen. Det var väl egentligen vi och Norge som födde damfotbollen i Europa och det förvånar mig att vi så dåligt har tagit tillvara på den bakgrunden, sa Johansson till news55.se och fortsatte.

- Jag undrar om de försöker tillräckligt mycket och tillräckligt professionellt. I det avseende att tränar de verkligen så som de bör göra? Lyssnar de ordentligt på de coacher som vi har haft? Och är de mentalt inställda på att göra en insatt? Har vi det i kynnet?

I VM-studion svarar nu Olof Lundh på utspelet, och menar att Johansson inte vet vad han pratar om.

- Han har inte koll på hur utvecklingen har varit. För att i så fall hade han inte uttryckt sig på det sättet, för det handlar ju inte om det. Han har ju även utläggningar om att vi var med i början och nu har vi tappat det läget. Det är ju som att säga att vi tog VM-silver 1958 och hur kunde vi tappa det och inte vara med på ett VM förrän 1970 nästa gång? Det är lite mer komplicerat än så, säger Lundh.

- Här kan man konstatera att han inte vet vad han pratar om för han har inte följt damlandslaget på nära håll på väldigt länge.

Lundh håller dock med till viss del gällande Johanssons analys att det behöver ställas hårdare krav på resultat.

- Det enda som jag tycker är lite intressant är det här med krav. Det är inte så att man inte ställer krav, men jag tyckte det var jättekonstigt när förbundsledningen stod med en skylt och välkomnade att "vi kommer alltid igen". Det hade aldrig hänt om Zlatan och Co hade åkt ut ur ett mästerskap på samma sätt. Aldrig att de hade stått där. Och för mig är det helt fel signaler. Högre krav måste man ha. Om man skickar iväg ett landslag och så säger man att de ska ta medalj, och så kommer de tillbaka på det sättet. Då kan man inte göra så, tycker inte jag, säger Lundh.

Publicerad 2015-07-07 kl 19:46
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons