Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lundh pressar SvFF-ordföranden: "Du måste kunna svara på frågan"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

Karl-Erik Nilsson pressades hårt av Fotbollskanalens Olof Lundh under presskonferensen om övertagandet av driften på Friends Arena.

Det hölls presskonferens med anledning av att franska Lagardere ser ut att ta över driften av förlusttyngda Friends Arena.

På presskonferensen fick SvFF:s ordförande Karl-Erik Nilsson frågan av Fotbollskanalens Olof Lundh om vem som skulle ta eventuella förluster varpå Karl Erik Nilsson försökte ducka frågan - men den kom i retur - flera gånger.

Nilsson intervjuades sedan och gavs återigen chansen att svara på frågan på förlusten - och förklarade då varför han inte ville ge ett klart svar.

-Jag tycker att vi ska slutföra arbetet med avtalet och när det är klart kan vi i detalj beskriva det hur det ser ut, sade Nilsson apropå att det än så länge bara är en avsiktsförklaring, inte en helt färdig affär - men förtydligade att de räknar med att avtalet ska vara färdigt tillsommaren och att Lagardere ska ta över driften av Friends Arena från årsskiftet.

Förbundsordföranden svarade också på hur han såg på oron som finns i distrikten runt om i Sverige efter de stora förlustsiffror som Förbundet visat.

- Jag är inte orolig eftersom vi vet att vi har en plan för driften och vi har ett starkt ägarkollektiv - men jag har respekt för att det finns oro eftersom siffrorna är stora - men efter årsmtötet som är i helgen så är jag säker på att vi lugnat de delar av röresen som är oroade.

Franska Lagardere sägs ha goda kontakter med Uefapresidenten Mchel Platini - något som skulle kunna ligga Friends Arena till gagn då spelstäderna för EM 202 ska väljas ut.

- Får vi  bara iväg en ansökan så är jag övertygad om att det spelas EM 2020 här, oavsett vem som är i bakgrunden, säger Karl Erik Nilsson.

Publicerad 2014-03-18 kl 11:23
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons