Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Lustig målade inför agenter: Den här säsongen jag har kvar i Norge

Mikael Lustigs första landslagsmål kom i precis rätt läge.
Framför ögonen på flera europeiska toppklubbar.
- Visst är jag redo för nästa steg, säger han till fotbollskanalen.se.

På förhand handlade snacket mest om att ytterbacken kunde missa matchen, på grund av sin oturliga knäskada. Men i 2-1-segern på Råsunda märktes ingenting av den svenske försvararens problem. Tvärtom svarade han för en finfin insats, och fick dessutom inleda målskyttet till 1-0 i den första halvleken.

- Det är klart att man mår bra nu. Att göra mål i landslaget har man alltid drömt om, då gör det inte så mycket att benet kändes lite stelt. Med lite adrenalin i kroppen bryr man sig inte om sådant, säger Lustig till fotbollskanalen.se.

Han har även fler skäl att glädjas. Enligt uppgifter hade flera storlag, däribland Milan, skickat scouter till Sverige för att se 25-åringen i aktion. Men Lustig försöker att hålla huvudet kallt och har bett sin agent att ligga lågt till dess att någonting blir riktigt konkret.

- Därför har jag inte hört så mycket, men det är klart att om det dyker upp något jättebra är jag inte främmande för att prova på det. Samtidigt känner jag ingen stress att det måste ske direkt heller. Nästa transferfönster är inte förrän till sommaren, säger han.

Men du börjar bli redo för nästa kliv?

- Ja, det är väl den här säsongen jag har kvar i Norge, som det känns nu.

Samtidigt berättar han att Rosenborg inlett en dialog om en förlängning. I Trondheim värderas försvararen högt och tränaren Jan Jönsson hoppas få behålla sin landsman.

- Ja, de vill ju att jag ska stanna. Men jag har sagt åt dem att jag vill vänta för att se vilka alternativ som dyker upp. Vi har en dialog men jag har bestämt mig för att avvakta.

Publicerad 2011-03-30 kl 00:37
Annons
Annons
Annons