TV: Mållöst i årets sista landskamp - Jakobsson närmast i comebacken

Sverige (dam)

Comebackande Sofia Jakobsson var närmast mål för Sverige mot Frankrike.
Men det blev mållöst i årets sista landskamp.
- Vi möter ett av världens bästa lag och vi visar att vi kan mäta oss med dem, säger Kosovare Asllani till C More.

Sverige avslutade landslagsåret 2017 med att möta Frankrike i Bordeaux. Sofia Jakobsson fanns med från start och gjorde comeback i landslaget efter korsbandsskadan som gjorde att anfallaren missade EM i somras. Det var också Jakobsson som hade de farligaste chanserna framåt för Sverige. Men det slutade 0-0 i Bordeaux.

Sverige inledde matchen piggt och i den andra minuten dök Jakobsson upp i ett farligt läge vid den bortre stolpen. Linjedomaren bedömde dock att bollen var över linjen vid inlägget. Bara minuten senare var Jakobsson framme igen och spelade in bollen i ett fint läge för Stina Blackstenius, som dock inte fick iväg avslutet mot mål.

Den fina starten mattades snabbt av och offensivt hände det lite för Sverige. Frankrike hade några halvchanser men utan att lyckas mot ett starkt svenskt försvar. 0-0 stod sig in i paus.

Precis som i den första halvleken inledde Sverige starkt även i andra. Stina Blackstenius var nära att kunna peta in 1-0 men en fransk fot kom emellan och styrde ut till hörna.

20 minuter från slutet fick Sofia Jakobsson ett kanonläge att ge Sverige ledningen. Efter en fin lyftning av Kosovare Asllani kom anfallaren fri mot mål men avslutet räddades ut till en hörna av Sarah Bouhaddi.

Matchen slutade 0-0. Det gör att Peter Gerhardsson kan summera sin första termin som svensk förbundskapten med två VM-kvalsegrar och en oavgjord landskamp.

- Det är en fysiskt krävande match. Det är en tuff match att spela men vi möter ett av världens bästa lag och vi visar att vi kan mäta oss med dem, säger Kosovare Asllani till C More efter matchen.

Sveriges startelva: Lindahl - Ilestedt, Sembrant, Eriksson - Glas, Asllani, Seger, Andersson - Rubensson, Blackstenius, Jakobsson.

Publicerad 2017-11-27 kl 22:55