TV: Mayambela matchvinnare när Degerfors tog tre tunga poäng

Degerfors tog tre tunga poäng mot Örgryte.
Mihlali Mayambela blev matchvinnare och efter 2-1 på Gamla Ullevi närmar sig värmlänningarna topptrion.

Degerfors fick en drömstart på matchen och ledningsmålet kom redan i den fjärde minuten. Shpetim Hasani nådde högst på ett inlägg från höger och nickade in sitt femte mål för säsongen.

Några minuter före paus fick sedan Örgryte ett ypperligt läge att kvittera. Jens-Lys Michel Cajuste kom fri med Degerfors målvakt Jesse Öst, som dock var med på noterna och parerade avslutet.

Hemmalaget fortsatte att trycka på och fick utdelning i slutskedet av den första halvleken. Martin Mutumba utnyttjade ett försvarsmisstag hos Degerfors och spelade fram Johan Elmander som placerade in 1-1 bortre hörnet. Elmander har nyligen kritat på ett nytt kontrakt med Örgryte och målet var hans andra för säsongen.

Degerfors reste sig på nytt och återtog ledningen med 20 minuter kvar att spela. Efter ett fint anfall kunde Mihlali Mayambela avsluta på halvvolley och bollen letade sig in vid den vänstra stolpen.

Chanser saknades inte för Örgryte under slutminuterna och lägen fanns för både William Atashkadeh och Johan Hammar. Men hemmalagets kvitteringsjakt blev förgäves och Degerfos tog tre tunga poäng och klättar nu förbi Örgryte i tabellen upp på fjärde plats.

Se målen från matchen i spelaren ovan.

Örgrytes startelva: Lukic - Ervik, Hammar, Sahlin, Ericsson - Skogh, Cajuste, Carlsen, Paulson - Mutumba, Elmander.

Degerfors startelva: Öst - Sachs, Zackrisson, Wiktorsson - Lindell, Ohlsson, Ladan, Johansson - Abraham, Hasani, Mayambela.

Publicerad 2017-06-22 kl 20:55