Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
1v

TV: MFF släpper inga spelare till januariturnén: "Det har vi förståelse för"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses Janne Andersson presentera januaritruppen.

På måndagen presenterade Janne Andersson sin januaritrupp.
Malmö FF var den enda klubb som inte släppte i väg några spelare.
- Det har vi den största förståelse för, säger Janne Andersson.

Förbundskapten Janne Andersson och Blågult åker på sin årliga januariturné den 3 januari nästa år. Det här året går resan till Qatar, jämfört med Dubai som varit resmålet under de senaste åren.

I samband med att truppen presenterades lät Andersson meddela att Malmö FF var den enda klubb som sagt nej till att släppa i väg sina spelare. MFF har haft en lång säsong med cup-, liga- och Europaspel och klubben ville därför låta sina spelare få lite vila.

- Ett nej ha har vi fått och det är Malmö FF, som knappt hade någon ledighet i somras och sedan spelat i Europa – och spelar någon vecka till i Europa. Skulle deras spelare tagits ut till januariturnén så hade de i princip fått någon ledighet alls, för de hade inte kunnat gå på semester nu. Det har vi den största förståelsen och respekten för, säger Andersson.

Malmö FF har ytterligare en gruppspelsmatch kvar i Europa League, mot Besiktas på bortaplan. Den matchen spelas den 13 december. En seger där är ett måste för Malmös del om man vill avancera.

Sverige har bara klart med ett motstånd på januariturnén, den mot Finland den 8 januari. Ytterligare ett motstånd kommer att tillkomma.

Publicerad 2018-12-03 kl 15:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons