TV: Ny förlust för Sverige - se målet som sänkte Blågult

CRAIOVA. Janne Andersson har för första gången förlorat två raka landskamper.
Efter Chile föll Sverige under tisdagen med 1-0 borta mot Rumänien.
- Det var tufft, ett lotteri om vem som skulle vinna, säger Isaac Kiese Thelin till TV4.

Se Rumäniens segermål i spelaren ovan.

Den första halvleken i tisdagens träningslandskamp mellan Rumänien och Sverige var händelsefattig. Ingen av målvakterna tvingades agera på särskilt mycket. Vid tre tillfällen hittade Sverige fram till avslutslägen i offensivt straffområde, men den första gången nickade Pontus Jansson över, den andra gången avslutade Alexander Fransson högt över och den tredje gången täcktes Ken Semas skott bort av en rumänsk spelare.

Mot slutet av de första 45 minuterna avbröts matchen kort, efter att rumänska supportrar kastat in flera knallskott mot planen. Kravallpolis klev in på ena läktaren och efter några minuter lugnade situationen ner sig. Då återupptogs matchen.

- Det var i slutet av matchen, så det påverkade inte oss så mycket. Jag tycker inte att det var någon fara, då det slutade sedan, så det var lugnt, säger Kiese Thelin.

I paus sa TV4:s expert Alexander Axén följande:

- En ganska tajt match. Det ser svårspelat ut. Ser ut som att de halkar och inte riktigt litar på mattan. Då spelar man säkrare. Bollen studsar mycket och det där påverkar, men det är svårt att säga hur mycket.

Inför matchen fick gräsmattan på Ion Oblemenco-stadion kritik av det rumänska lägret och Sverige flyttade sin planerade träning på matcharenan under måndagen till en träningsanläggning i en annan del av Craiova.

I början av den andra halvleken bröt sig Sema loss till skottläge vid straffområdeslinjen, efter lyftning av Oscar Hiljemark. Men hans halvvolley därefter gick en bit utanför målet.

I den 57:e minuten gjorde Rumänien sedan 1-0, genom Dorin Rotariu. Yttern, som hoppade in tre minuter tidigare, fintade bort svenske vänsterbacken Niklas Hult inne i straffområdet och placerade in bollen i det bortre hörnet.

Med 20 minuter kvar att spela skapade Sverige sin största farlighet i matchen. Ken Sema hittade in till John Guidetti, som någon meter ifrån mål fick läge att avsluta. Men Alaves-anfallaren sköt på en motståndare och brände superchansen.

Sverige föll med 1-0 och därmed har Janne Andersson för första gången fått känna på hur det är att förlora två raka matcher som förbundskapten. I lördags åkte man på ett nederlag i träningslandskampen mot Chile.

- Det var en match med mycket dueller, där vi slog ganska mycket långt, vilket dem också gjorde. Det var en ganska fysisk match, säger Kiese Thelin.

Sveriges lag: Johnsson - J Larsson, Jansson, Helander, Hult - Durmaz (Claesson 83), Fransson (S Larsson 87), Hiljemark, Sema - Kiese Thelin (Toivonen 70), Guidetti (Berg 87)

Rumäniens startelva: Tatarusanu, Tosca, Chipciu, Pintilii, Manea, Marin, Tucudean, Grigore, Sapunaru, Stanciu, Mitrita