Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Pekalski tänker ej på utgående kontrakt: "Viktigast att få vara skadefri"

Foto: Scanpix

Nästa

Avbryt
Försök igen

Ivo Pekalski

CHIANG MAI. Kontraktet med Malmö FF är inne på sista året.

Ivo Pekalski har ingen brådska:

- Det viktigaste för mig är att få vara skadefri och träna ordentligt.

Efter SM-guldet 2010 har Ivo Pekalski haft det motigt i perioder med skador. Två gånger har han fått tacka nej till vinterturnén med landslaget - i år kom han med på ett återbud:

- Till slut blev det av, det kändes väldigt bra. Klart jag hade velat vara med från början men när jag har haft det år jag haft och det har gått upp och ner med skador så det är inte konstigt, säger han.

MFF:aren är en eftertänksam man och försiktig med vad han säger och de många skadeproblemen och vad som ligger bakom dem vill han inte fördjupa sig i.

- Det finns ett antal anledningar som jag inte vill gå in djupare på. Det som har varit har varit och jag blickar framåt, säger han.

- Jag vill glömma det problematiska och blicka framåt och gå vidare och fokusera på rätt saker.

På plats i Thailand är han taggad att visa Erik Hamrén att Pekalski är en spelare att ha koll på:

- Det är klart att det är inspirerande och jag vill övertyga och visa vad jag är bra på. Man är inne i en tidig fas men det gäller att övertyga på träningar och ha fysiken på sin sida.

Precis som en del av sina kollegor - Jiloan Hamad, Jakob Johansson för att nämna några - så sitter Ivo Pekalski på ett utgående kontrakt.

- Just nu är det rätt lugnt. Vi har haft diskussioner och har en bra dialog med Malmö, säger han.

Avvägningen av att en möjlighet att flytta utomlands kontra att klubben som haft en del i ens fostran ska få betalt för en är knivig, och Pekalski vet helt enkelt inte hur han ställer sig. Inte heller Malmö pressar på.

- Det är en svår fråga. Jag har haft en del skador men när jag är frisk känner jag att jag levererat på en bra nivå. Vi har en dialog och den är positiv och det finns ingen deadline.

Vilken skyldighet känner du gentemot Malmö?

 - Skyldighet och skyldighet, jag känner ett stort förtroende för klubben och vet att den har samma förtroende för mig. Det är en ömsesidig relation och gäller att hitta en gemensam lösning som är bra för båda.

 - Det viktigaste för mig är att få vara skadefri och träna ordentligt.

Publicerad 2013-01-21 kl 10:21
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons