Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE
48v

TV: Pressat Italien - Lundh: "De tar till allt nu"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Kaxigheten har avtagit.
Inför returmötet med Sverige är det ett försiktigare Italien,
- De tar till allt nu för att ordna den här VM-platsen som de tagit ut i förväg, säger Olof Lundh inför playoff-rysaren.

Inför det första playoff-mötet med Sverige var Italien självsäkert. Förbundskaptenen Gian Piero Ventura var övertygad om att man skulle till VM. Men efter svensk 1-0-seger på Friends Arena har det varit andra tongångar.

- Ventura, den kaxige förbundskaptenen, var väldigt lågmäld - även om han tror att de ska fixa det. Och Buffon (Gianluigi, lagkapten) som gick ut och vädjade till fansen att de viktiga är att fansen som kommer måste vara positiva och inte bua och vissla och inte tänka att en spelare spelar för fel lag, säger Olof Lundh.

- Och sedan kom det upp på den svenska presskonferensen att Italiens fotbollsförbunds ordförande har ringt till Fifas ordförande och klagat på domaren för att sätta tryck på den spanske domaren. De tar till allt nu för att ordna den här VM-platsen som de tagit ut i förväg.

Med en VM-plats i potten är matchen i Milano såklart oerhört viktig.

- Det är ju en ödesmatch för svensk fotboll och kan vara väldigt viktigt för Svenska Fotbollförbundets ekonomi. En VM-plats är ju minst värd 100 miljoner, men det kommer massa andra intäkter. Så det är otroligt viktigt. Och så är det ju häftigt för spelarna där de flesta spelat några EM, men aldrig varit nära ett VM, säger Lundh.

Publicerad 2017-11-13 kl 08:14
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons