TV: Rasmus Jönsson sänkte Serbien - efter Guidettis chippmål

Sverige

John Guidetti gav Sverige ledningen mot Serbien.
- Ganska nice faktiskt, sa han till TV4 Sport.

John Guidetti har varit petad från U21-landslaget. Mot Serbien var han tillbaka - och anfallaren gjorde 1-0 i slutet av den första halvleken. Guidetti blev frispelad och ensam med målvakten chippade han in bollen i mål.

- Ganska nice faktiskt. Vinkeln är snäv, en liten chipp över bara, säger han i halvlek.

- Jag har lärt mig mycket av att träna med Silva, Yaya Toure, Tevez, Kompany, Kolo Toure. Att få möta dem sen kommer man hit och möter de här, då känns det lite enklare för Kompany och Toure det är mittbackar på högsta världsnivå.

I mitten av den andra halvleken kvitterade Serbien efter ett tveksamt ingripande av Markus Sandberg.

Men i den 84:e minuten gjorde Rasmus Jönsson 2-1. Astrit Ajdarevic slog en fin boll till Niklas Hult som spelade vidare till Jönsson. HIF-anfallaren gjorde inget misstag.

Se hela halvidsintervjun i länklistan!

Sveriges startelva: 1 Marcus Sandberg - 2 Oscar Lewicki, 3 Alexander Milosevic, 4 Pontus Jansson, 5 Erdin Demir - 7 Oscar Hiljemark, 8 Jakob Johansson [K] - 6 Johan Larsson, 10 Philip Hellquist, 9 Viktor Claesson - 11 John Guidetti.

Ersättare: 12 Viktor Noring - 13 Miiko Albornoz, 14 Marcus Törnstrand, 15 Astrit Ajdarevic, 17 Niklas Hult, 18 Rasmus Jönsson
Ej spel: 19 Mattias Johansson, 20 Jiloan Hamad, Mervan Celik.

Publicerad 2011-06-07 kl 08:01