Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Så ska Sverige slå ut Portugal: "Finns lägen när Ronaldo vilar sig"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Här är taktiken som ska ta Sverige till VM:
Utnyttja Cristiano Ronaldos svaghet.
- Det kan finnas lägen när Ronaldo vilar sig, säger landslagets spion Reine Almqvist.

Cristiano Ronaldo är en av världens bästa spelare, men nu har Sveriges spion Reine Almqvist hittat en svaghet hos superstjärnan och det kan ta Blågult till VM.

- Att han ibland vilar sig lite för mycket. Han måste göra det med all den kraft han lägger. Men då blir det att hela deras spelsystem förändras på grund av att han då står inne i mitten och vilar som en forward. Så det blir ofta att de går ifrån sitt 4-2-3-1-system eller 4-3-3 till ett 4-4-2 och helt plötsligt hamnar andra spelare ute på kanterna i försvarsspelet på platser de inte är vana att spela på. Då kan det finnas lägen, säger Almqvist.

Har ni sett att Portugal har släppt in mål i just sådana situationer?

- Allt blir ju inte alltid ett mål. Fotboll går även ut på att slå sönder delar av deras spel, att de får jaga mer och springa mer. Sedan kan ju målen komma i andra lägen. Under 90 minuter kan man spela igenom Portugal så att de får känna att de får jobba lite hårdare än vanligt. Vi vill att våra spelare ska våga en jävla massa i matchen, att vi ska försöka utmana och slå ut spelare, men samtidigt måste vi ha en balans i vårt spel.

Något annat som är viktigt?

- Man kan se att spelarna som spelar i samma klubblag letar efter varandra. Man kan titta då att Pepe vill alltid försöka hitta Ronaldo, var är han någonstans. Han tittar alltid efter honom. Vi har studerat varje uppspel som Pepe, Alves och andra backar gör. Var sätter man bollen?

- Vi måste vara noggranna med att inte dra på oss enkla frisparkar. Det är inte mycket som ska till för att Portugals spelare faller runt 30 meter.

Hur vanligt är det att Portugals spelare lägger sig och söker frisparkar?

- Det är ganska vanligt. Det är en del av deras spel. När de kommer runt 30 meter att man söker en frispark. Då blir det farligt. Det är bara att hoppas att vi har en domare som ser det.

Vilket lag har lyckats bäst mot Portugal?

- Israel gjorde det väldigt bra defensivt och spelade 1-1 och 3-3. Ryssarna gjorde det också bra och vann en match var. Ryssarna hade ett ganska stort bollinnehav och kunde ibland föra spelet. Mot Nordirland låg Portugal under med 1-2 och det såg inte ut som att man kunde vända matchen. Men så fick Nordirland två utvisningar och då kunde Portugal vända och vinna med 4-2. Vi har kollat på hur Israel försvarade sig, var de satte första passningen och hur mycket de vågade.

Publicerad 2013-11-14 kl 21:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons