POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

TV: Samuelsson tillbaka efter skadehelvete: "Slängts mellan hopp och förtvivlan"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela reportaget i spelaren ovan.

Stora skadeproblem och missat VM. 
Jessica Samuelsson är äntligen tillbaka i landslaget igen.
- Jag har slängts mellan hopp och förtvivlan, säger hon till TV4. 

Rosengårds landslagsback Jessica Samuelsson, 27, är tillbaka i svenska landslaget igen för spel i träningsmötet med USA natten till fredag i Columbus. Samuelsson har sedan hösten 2017 haft stora skadeproblem och har åkt på bakslag efter bakslag, vilket också ledde till att hon missade VM i Frankrike. 

Samuelsson, som i mars lämnade Arsenal för spel i Rosengård, fick i varje fall avsluta säsongen med spel i damallsvenskan och ett SM-guld. 27-åringen njuter nu av att kunna spela fotboll kontinuerligt igen, men ser tillbaka till en tuff tid.

- Det går nog inte riktigt att beskriva med ord hur det har varit. Jag har slängts mellan hopp och förtvivlan många gånger och det är väl nästan det som har varit det värsta. Just det här med att lita på kroppen igen har också varit väldigt svårt och ens om jag skulle kunna spela på den här nivån igen. Elitfotbollen är ju rätt slitig, så det var om kroppen skulle fixa det, säger hon till TV4.

Samuelsson berättar att hon följde landslagets framfart i Frankrike, men att hon delvis även tyckte att det var jobbigt att se intervjuer och liknande efter matcherna.

- Innan tänkte jag att jag inte skulle kolla någonting alls. Det var tufft när jag fick ett bakslag igen och jag kände att jag inte ens skulle vara med och konkurrera om en plats där. När det sedan startade kände jag: "Klart jag ska kolla. Jag kommer ju ändå följa alla resultat, så det är klart att jag ska följa tjejerna". Det var kul, men i slutet var det tufft känslomässigt. Det var framför allt alla reaktioner och intervjuer efter matcherna, de undvek jag att titta på. Matcherna tyckte jag var roliga att kolla på.

Samuelsson hymlar inte om att det betyder mycket för henne att nu åter få ha på sig den blågula dressen igen. Hon tror att hon efter många om och men kommer att summera ett fint och lyckat 2019.

- Det betyder väldigt mycket och speciellt nu efter den här tunga perioden. När jag ser tillbaka på det här året kommer jag se den här slutspurten med Rosengård, där jag var med och spelade på slutet och bidrog. Nu är jag också med landslaget i USA, så jag tror att jag kommer att se tillbaka på det här året och känna: "Fan, det gjorde du bra".

Förbundskaptenten Peter Gerhardsson säger så här om Samuelssons comeback i landslaget:

- Det är skönt att ha henne tillbaka och hon har ett naturligt ledarskap också. Det är viktigt för henne och viktigt för Sverige, men också för våra unga spelare att ha med Jessica i laget. Det är skönt att ha henne tillbaka, säger Gerhardsson. 

Se hela reportaget i spelaren ovan. 

Publicerad 2019-11-06 kl 21:47
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå