Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Schelin om Sundhages framtid i landslaget: "Hon går helhjärtat in"

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Pia Sundhage har varit tydlig med att hon inte vill fortsätta i svenska landslaget efter 2016. Men Lotta Schelin ser inga problem i att hon ändå leder laget i det kommande EM-kvalet.

- Jag vet att hon går helhjärtat in i det hon sysslar med och det är jag övertygad om att hon kommer göra nu också, säger hon i VM-studion.

Pia Sundhage hade under onsdagen ett möte med Lotta Schelin där de båda diskuterade och analyserade VM-insatsen och hur det svenska landslaget ska spela i framtiden.

- Vi hade ett väldigt bra samtal som skapade massa energi. Och vi har liknande känsla och liknande analyser och vi har en plan i hennes fall. Som gör så att vi kan spela en bättre fotboll, en mer anfallsinriktad fotboll med Lotta Schelins goda minne. Men den analysen är inte klar ännu, säger Sundhage.

Förbundskaptenen har fått mycket kritik efter mästerskapet i Kanada. Men Lotta Schelin, som gästade TV4:s VM-studio, menar att hon fortfarande känner förtroende för Sundhage.

- Jag har jättebra förtroende för Pia. Och jag menar, det har varit ett mästerskap där det är naturligt att det kritiseras vilket man får köpa. Det köper jag och det köper hon i sin roll. Men när det kommer till det arbete som vi gjort fram tills nu så har vi ju trott på det stenhårt, nu får man bara ge det tid. Hon kommer att analysera det hon står för och sitt ledarskap som vi spelare analyserar vårt spel, säger Schelin.

- Jag ser fram emot att jobba med henne ett tag till.

Det blev stora diskussioner om Pia Sundhages framtid som förbundskapten för det svenska landslaget efter att hon i en uppmärksammad New York Times-intervju tydligt uttryckte att hon vill göra något annat när kontraktet med Sverige går ut efter 2016. Trots det fortsätter hon nu sitt jobb och ska leda laget i det kommande EM-kvalet.
Lotta Schelin ser inga problem i att Sundhage ska fortsätta och sedan lämna över till någon annan inför EM.

- Man är ganska van vid att det ser ut på liknande sätt och när man är coach så brukar ju allt kunna hända så jag har inte lagt så mycket vikt vid det. Utan jag tycker det är viktigast att tillsammans med Marika (Domanski Lyfors, landslagschef) och de på förbundet har de kommit fram till detta och det är inte riktigt mitt arbete heller att sitta och kommentera hur länge hon ska sitta utan jag tror att hon löser det ganska bra själv. Sen vad hon pratar om vad hon ska göra efteråt eller inte, det får vi väl se. Så länge man är här och nu, och jag vet att hon går helhjärtat in i det hon sysslar med och det är jag övertygad om att hon kommer göra nu också, säger Schelin.

Publicerad 2015-07-02 kl 01:25
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons