POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
28v

TV: Schelins nya jobb - går in i SHL-klubben: "Tänkte; vad vill de mig?"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Nyligen avslutade Lotta Schelin sin fotbollskarriär.
Nu har 34-årige fått ett nytt jobb, som CSR-ambassadör i SHL-klubben Frölunda.
- Jag blev överraskad! Men det kändes helt klockrent, säger Schelin till TV4-Sporten.

I slutet på augusti meddelade Lotta Schelin att spelarkarriären var över, till följd av den nackskada som hon ådrog sig mot Limhamn/Bunkeflo förra våren och som fortfarande besvärar henne. Nu har den tidigare landslagsstjärnan fått ett nytt uppdrag - i en en hockeyklubb.

Schelin blir ny CSR-ambassadör för Frölundas samhällsengagerande program Gemenskapen. Flera projekt ingår i programmet, som främst är riktat mot barn och ungdomar i Göteborgsområdet.

- Det är ett arbete som Frölunda jobbar med ständigt, och det är inget som precis är pånyttfött. De har ett starkt samhällengagemang och de vill skapa fina samhällsmedborgare. Och i det ska jag få komma in och vara med. Det handlar om att nå ut till barn och ungdomar och göra det på ett schysst och bra sätt och se till att de får ta med sig någonting, oavsett om det är att lära sig åka skridskor eller att få prata om hur man tar ansvar som medmänniska. Så det finns många delar, säger Schelin till TV4-Sporten.

Schelin medger att hon blev tagen på sängen när en hockeyklubb hörde av sig.

- Jag blev överraskad! Det var dagen efter jag hade haft min presskonferens och man var lite seg och så där. När jag fick samtalet så var jag lite; 'jaha, Frölunda? Vad vill de?' Det gick i de tankarna. Och hockey...

- Men det kändes så himla gött. Det kändes helt klockrent. Det är en jättefin idrottsförening som är en av de största i staden. Jag har flyttat hit och jag vill vara en del av det. Och så tar man in samhällsengagemanget i det och det handlar inte bara om hockey, för hockeyn är jag lite dålig på. Men däremot idrotten som sådan och sport och lagidrott, det är jag grym på. Så det fanns en bra koppling där, det kändes jättefint.

Publicerad 2018-12-05 kl 14:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå