Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Se hela Zlatans försvar av Hamréns taktik och spelarval

Nästa

Avbryt
Försök igen

KIEV. EM är över för Sverige och Zlatan.
Fast han ger inte upp:
- Jag är fortfarande motiverad, säger han.

På lördagskvällen kallade Sverige till presskonferens och meddelade att lagkaptenen Zlatan Ibrahimovic skulle komma. Men man gav ingen indikation på vad det gällde.
Inför ett stort pressuppbåd kom beskedet:
- Absolut. Jag har kontrakt två år till, jag är fortfarande motiverad, säger Zlatan Ibrahimovic.

- Jag vill göra ännu mer och blir ännu mer motiverad, det ger mig den effekten.

Den svenska lagkaptenen sade så sent som i fredags, efter förlusten mot England och Sveriges respass ur EM, att han fortsätter med sikte på VM 2014.
Spelaren som debuterade i A-landslaget 2001 och gjort 79 landskamper och 32 mål för Sverige siktar på Brasilien.
- Det har känts bra för mig här i EM, fysiskt och det har känts bra. Men vad hjälper det om vi inte vinner? Jag vinner hellre än att spela bra.

- Vi spelar för äran och få med oss någon poäng hem.

Mellberg, Svensson, Chippen talar om att lägga av - ska du övertala dem?
- Jag hoppas inte att de slutar. Stort avbräck, inga man ersätter på 24 timmar och tillför mycket. Det är de tre jag känner bäst i landslaget. Om jag lyckas övertala dem? Jag hoppas de fortsätter men jag är inte här för att övertala dem, man måste känna för det.

Du verkar mer sugen än tidigare - vad har skett?
- Det är perioder, ibland är man mätt och ibland mindre mätt. Man vill slå nya rekord, och det är det vi får sikta på och jag vill bli ännu bättre. Jag känner mig hundraprocentigt. Jag trivs i landslaget.

Vad har gått snett - och vad ska ni göra bättre för att nå Brasilien?
- Om vi kollar på båda matcherna, vi tog ledningen i båda och vi förlorade efter misstag, och man kan spela på resultatet. Det är små detaljer som gör skillnad. Vi har släppt in fem på två matcher och det har aldrig hänt. Vi måste utveckla det här.

- Nu spelar vi roligt och nu pratar vi om att man måste tillbaka till det gamla. Jag tycker att vi ska fortsätta så här.

Vad ska ni uteckla?
- Det här är Eriks första slutspel. Erik vill spela på sitt sätt och det kan bara bli bättre. Vi hade Holland borta som var en mindre bra match. Det kommer sådana här matcher, och det är sådana här matcher man lär sig av. Vi gjorde ett par misstag och det är här vi ska lära oss av.

Hade det gått bättre om Majstorovic varit med?
- Så länge Majstorovic var med var han Olof och mittbackspar, men det är svårt att säga om det som hänt nu hade hänt om han spelat. Men alla de som är med håller den nivån att de ska komma in. Klart vi saknar honom och jag tror att det gått bättre med honom, ja.

Vad har de svenska mästerskapsdebutanterna lärt sig?
- Jag tror att de tar med sig atmosfären runt laget, matcherna man spelar och vilken nivå de ligger på taktiskt och spelmässigt och vad som väntar det. Om vi gjort misstag har vi gjort det som ett lag. När vi förlorar gör vi det som ett lag och detsamma när vi gör misstag, och det är likadant när vi vinner.

Vilka har imponerat i EM och vilka vinner EM?
- De som imponerar mest är Spanien och Tyskland och ryssarna fram till att de åkte ut. Helt ärligt, jag skiter i vem som vinner.

Milan har bestämt sig för att behålla Thiago Silva, hur ser du på det?
- Jag har inte hört så mycket, men det har skrivits mycket om det. Milan är en klubb som vill vinna och vill fortsätta vinna, och vill du göra det behåller man Thiago Silva. Hoppas på nyförvärv och att vi spelar in laget ännu bättre och slippa en del skador.

Publicerad 2012-06-17 kl 15:59
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons