TV: Se höjdpunkterna från krysset mot Ryssland

Sverige

Oavgjort mot Österrike, oavgjort mot Ryssland. Efter en dominant första halvlek från Ryssland tog Sverige över i andra. Båda lagen var nog ganska nöjda med 1-1 efter 90 minuter.

Zlatan Ibrahimovic började på bänken och ersattes av Rennes-proffset Ola Toivonen. Skrällen i startelvan var AIK:s Nabil Bahoui som därmed startade i sin tävlingsdebut.

I början av matchen hade Sverige initativet och hade två halvchanser på mål. Men det var Ryssland som tog ledningen mot Sverige. Rysslands anfallare Alexander Kokorin placerade snyggt in målet till vänster om Andreas Isaksson.

Några minuter senare revs Jimmy Durmaz ner i straffområdet och domaren visade på straffpunkten. Felaktigt skulle nog de flesta ha sagt. Sebastian Larsson gick fram, satte den i målvaktens höjd och målvakten Akinfejev kunde rädda straffen.

Därefter hade Sverige svårt att etablera ett eget spel - Ryssland verkade ha läst sönder Sveriges spel. Förutom straffen så var Ryssland närmare 2-0 än Sverige var 1-1.

Men det var blev Sverige som kvitterade. Första halvlek hade precis börjat när Jimmy Durmaz gjorde sin spelare på vänsterkanten och snabbt spelar in bollen i mitten. Där fanns Ola Toivonen som stöter in 1-1. Strax efter sitt mål sträckte sig målskytten och blev utbytt. In kom i stället Johan Elmander.

Ryske Sjatov kom helt fri med Andreas Isaksson men dagens svenske lagkapten kunde styra undan spelaren som sköt över. Dock borde ryssen satt bollen - han hade helt öppet mål.

Matchen böljade resten av matchen även fast det märktes att Ryssland slog av på tempot de sista 20 minuterna. Sett över hela matchen speglade resultatet 1-1 hur matchen såg ut.

Sveriges startelva: Andreas Isaksson (K), Mikael Antonsson, Andreas Granqvist, Martin Olsson, Nabil Bahoui, Sebastian Larsson, Kim Källström, Pierre Bengtsson, Ola Toivonen,  Jimmy Durmaz, Erkan Zengin.

Ersättare: Kristoffer Nordfeldt,  Johan Dahlin, Mikael Lustig, Niklas Hult, Zlatan Ibrahimovic, Johan Elmander, Erik Johansson, Branimir Hrgota, Jonas Olsson, Pontus Wernbloom, Emil Forsberg, Alexander Kacaniklic.