Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Se moldaviska målvaktens blunder: ”Han har gjort någon tavla”

Sverige har ett vapen för att sänka Moldavien: Distansskott från Källström, Larsson och Ibrahimovic. - De har släppt in tre av fyra mål på distansskott, säger Håkan Ericson som studerat Moldavien.

Moldavien har imponerat på ett plan så här långt i kvalet: Man har varit täta och duktiga defensivt. Håkan Ericson, tränare för U21-landslaget, har fått i uppdrag att kartlägga motståndarna i tisdagens kvalmatch – och pratar om en välorganiserad defensiv som är svår att bryta igenom. Då kan lösningen vara att panga på från håll.

- Dels är det ett bra vapen om de är täta och svåra att komma bakom – för de kommer ju fram lite om man skjuter. De har släppt tre av fyra mål på distansskott, så det är något vi har pratat om, säger Ericson till fotbollskanalen.se

Och Sverige har under träningarna testat olika lösningen och varianter för att få några av svenska landslagets bättre skyttar i bra lägen.

- Det vet vi ju alla vilka som har ett bra skott i vårt lag – och det vet moldaverna också. Kim är ju en fantastisk skytt så om han spelar så är han en av dem. Sebastian Larsson är ju en annan med riktigt bra tillslag.

- Naturligtvis Zlatan också. Men man gör inget speciellt, utan det är som alltid att man försöker få Zlatan i bra lägen.

En av anledningarna till att distansskott kan resultera mot Moldavien, är att de håller en låg defensiv. En annan är att målvakten Stanislav Namasco har haft problem med distansskott, något som Ericson också intygar.

- Han har gjort någon tavla, men ett par av de mål han har släppt in har varit låga skott i hörnen som man inte kan belasta honom för.

Publicerad 2011-03-28 kl 21:37
Annons
Annons
Annons