Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Seb Larsson pratar frisparkar:” Jag ska inte stå och kalla mig Beckham”

Sebastian Larssons frisparkar och hörnor är ett vapen för Sverige. Men att jämföra sig med ”världens bäste” vill han inte.
- Jag ska inte stå och kalla mig Beckham, säger han till TV4 Sport.

Birmingham-mittfältaren har länge varit en stor tillgång i sitt klubblag med sina hörnor och frisparkar. När Sebastian Larsson nu slagit sig in i landslaget har Sverige nu fått ett viktigt vapen i jakten på EM-slutspelet. Larsson pratar nu om sina fasta situationer och menar att det kan bli ännu bättre för landslaget.

- Vi har skapat en hel del oreda, men det är något vi ska kunna utnyttja ännu bättre.

Hur tänker du med dina frisparkar och hörnor?
- Man försöker ofta hitta en farlig yta och vill att spelare ska komma in där. När bollen går upp och dyker kan ju det göra det lite svårt för oss som ska göra mål – men på samma sätt blir det svårt för de som försvarar.

- Självklart vill man att bollen rör sig i sidled, men också att den ”dimper” ned i boxen. Det är väl just att få bollen att dyka i rätt läge.

Sebastian Larssons tillslag på bollen med sin högerfot kan leda tankarna till David Beckham, som ju gjort en och annan balja på frispark. Larsson tycker dock inte själv att det går att jämföra – men han har tittat mycket på Beckham.

- Jag ska inte stå och kalla mig Beckham. Det är den frisparksskytten i världen som är den bästa och han har varit det under en lång tid.

Publicerad 2011-03-28 kl 18:45
Annons
Annons
Annons