TV: Seger för Sverige i årets första landskamp - 18-åriga debutanten tvåmålsskytt

Sverige (dam)

Sverige fick börja med en seger i årets första träningsmatch.
Sydafrika besegrades med 3-0 i en match där 18-åriga debutanten Loreta Kullashi blev tvåmålsskytt.
- Det var jättekul, säger Kullashi.

Redan i torsdags spelade Sverige en inofficiell landskamp mot Sydafrika, en match som spelades tre gånger 30 minuter, och vann med 4-1. I dag möttes man igen, men denna gång som officiell träningsmatch på Green Point Stadium i ett hett Sydafrika.

I den tionde minuten tog Sverige ledningen i matchen. Kosovare Asllani slog ett inlägg på en frispark och en sydafrikanska styrde bollen i mål med huvudet.

- Helt otagbart, sade Malin Swedberg i TV12:s sändning.

I halvtid byttes Loreta Kullashi in för Sverige och fick göra landslagsdebut - och bara en minut in i den andra halvleken gjorde hon mål fint framspelad av Stina Blackstenius.

I den 69:e minuten skulle Sverige öka ledningen igen, då Kullashi återigen slog till, denna gång med ett skott från straffområdesgränsen, till 3-0.

- Det var jättekul att göra mål. Häftigt att få spela på den här arenan också, så jättekul!, säger Kullashi efter succédebuten.

Resultatet stod sig matchen ut, och förbundskapten Peter Gerhardsson kunde skriva hem årets första seger för landslaget.

Sveriges startelva: Hilda Carlén - Hanna Glas, Amanda Ilestedt, Linda Sembrant, Jonna Andersson - Kosovare Asllani, Caroline Seger, Lina Hurtig - Olivia Schough, Stina Blackstenius, Sofia Jakobsson.

Publicerad 2018-01-21 kl 14:55