TV: Seger i Sveriges VM-kvalpremiär - se målen här

Sverige (dam)

Sverige vann sin VM-kvalpremiär mot Kroatien under tisdagen.
Men nye förbundskaptenen Peter Gerhardsson fick nöja sig med 2-0 i debuten.
- Skönt med seger, men otroligt svårspelat, säger lagkaptenen Caroline Seger till C More.

Under tisdagen inledde Sverige kvalet till VM 2019, borta mot Kroatien (rankat 53:a i världen). Peter Gerhardsson gjorde sin första landskamp som förbundskapten och det blev till slut tre poäng i debuten, men Sverige fick nöja sig med ett 2-0-resultat.

Svenskorna tog tag i taktpinnen direkt och skapade tidigt ett tryck på Kroatien, men i paus stod det fortfarande 0-0. Sverige hade det mesta av bollinnehavet i den första halvleken, men också svårt att skapa några ordentliga farligheter.

- En svårbemästrad plan och Kroatien gör det bra i försvarsspelet, men jag tycker Sverige kan utmana på lite fler sätt än vad de gjort och inte bara centralt, utan även på kanterna. De kan nyttja bredden bättre, sa TV12:s expert Malin Swedberg i paus.

Om planen sa svenska mittfältaren Kosovare Asllani följande till TV12 i paus:

- Den är katastrof. Men det är likadant för båda lagen.

Efter en timmes spel fick Sverige in det efterlängtade 1-0-målet. Stina Blackstenius sprang på en djupledsboll på högerkanten och slog sedan in ett inlägg precis framför mål där Lina Hurtig petade in bollen i bortre hörnet.

På tilläggstid tryckte Kosovare Asllani in 2-0 till Sverige, när hon tog hand om en retur. Det blev matchens sista mål och därmed står Peter Gerhardssons lag på tre poäng efter första VM-kvalmatchen. I Sveriges kvalgrupp spelar också Ukraina, Danmark och Ungern. Danmark besegrade Ungern med 6-1 under tisdagen.

- Svårspelad plan och med tanke på hur det såg ut är det här godkänt. Skönt med seger, säger lagkaptenen Caroline Seger till C More.

Se Asllanis 2-0-mål i spelaren ovan.

Kroatiens startelva: Bacic - Nevrkla, Horvat, Dujmenovic - Zigic, Bosnjak, Landeka, Maltasic, Slipcevic - Rudelic, Sundov

Sveriges startelva: Hedvig Lindahl - Jessica Samuelsson, Nilla Fischer, Linda Sembrant, Mia Carlsson - Kosovare Asllani, Marija Banusic, Caroline Seger - Fridolina Rolfö, Stina Blackstenius, Lina Hurtig

Publicerad 2017-09-19 kl 19:46