Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE
12v

TV: Seger om #Metoo och konflikten med SvFF: "Måste göra drastiska saker ibland"

Foto: TV4/Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Caroline Seger i spelaren.

#Metoo har skapat svallvågor inte minst inom idrotten.
Samtidigt har landslaget legat i konflikt med förbundet.
Caroline Seger ser tillbaka på ett hektiskt år.
- Ibland måste man göra drastiska saker, säger hon till TV4-Sporten.

Under måndagen ställs Sverige mot Frankrike i en träningsmatch på Stade Chaban-Delmas i Bordeaux. Länge var det dock oklart om Blågult skulle komma till start över huvud taget.

Fotbollskanalen kunde nämligen avslöja för ett par veckor sedan att spelarna i landslaget, på grund av de utdragna förhandlingarna med SvFF, tänkte bojkotta Fotbollsgalan och att man dessutom öppnade för att strejka mot Frankrike.

Nu kom parterna överens bara dagarna innan galan och Sverige spelar därför morgondagens match som planerat.

Lagkapten Caroline Seger är nöjd över vad man lyckades uträtta.

- Ett speciellt år skulle jag säga. Det som hände, det hände och när man vill ha en förändring krävs det ibland drastiska saker. I detta fall blev utgången väldigt positiv, säger hon till TV4-Sporten.

- Om man vet om att nästa generation kommer att ha det lite bättre än vad vi har haft så får man nog klappa sig lite själv på axeln. Också att man över tid kan se tillbaka på att man var med om och gjorde något häftigt och unikt.

Förutom konflikten med landslagsledningen så har debatten inom idrotten, precis som inom många andra branscher, präglats av #Metoo, hashtagen under vilken kvinnor från hela världen berättat om olika former av sexuella trakasserier och övergrepp.

- Jättebra att det kommer upp till ytan. Om jag går tillbaka och tänker på mitt liv och de närmsta runtomkring mig, hur man växt upp, så är det inget konstigt. Det har ju funnits där hela tiden. På så sätt har det nästan blivit en vanesak att man accepterat, ”så här är det, så här ser det ut”. Men när det nu kommit upp till ytan så förstår man hur fel det har varit. Jag tror också att många känner att ”nu kan jag säga ifrån på ett annat sätt för det är inte accepterat och nu är det så starkt att det inte går för människor att bara titta bort och tycka att det är okej.

Mötet mellan Frankrike och Sverige visas på TV12 och på cmore.se. Avspark 20.45.

Publicerad 2017-11-26 kl 20:14

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER