Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
8:16

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

TV: Seger sågar Uefa - undrar om det ens är värt att ställa upp i CL: "Handlar bara om att göra skillnad på kön - helt otroligt"

8v

GÖTEBORG. Rosengård känner sig orättvist behandlad av Uefa.
Nu undrar Caroline Seger om det ens är värt att ställa upp i Champions League.
- Att man inte tänker på riskerna som finns är för mig helt otroligt, det handlar ju bara om att göra skillnad på kön, säger hon till Fotbollskanalen.

I december ska Rosengård möta Lantjchuti FC, från Georgien, i sextondelsfinalen i Champions League. Då kan corona-restriktioner ställa till det för Skånelaget.

Utrikesdepartementet avråder från icke nödvändiga resor till Georgien till och med den sista januari 2021, och Uefa rekommenderar att bortalagen chartrar ett eget plan för att ta sig till matchen.

Restriktionerna kan bidra till extra kostnader för Rosengård som får drygt 715 000 kronor av Uefa för sextondelsfinalen. Det ska täcka lagets bortaresa och andra omkostnader. Rosengård får dock inte, till skillnad från herrlagen i CL, mer pengar för att chartra ett plan, då herrlagen har som krav att chartra plan för att minska risken för smittspridning, medan damlagen endast har det som rekommendation.

ANNONS

Nu går Caroline Seger hårt åt Uefa.

- Champions League är jätteviktigt för oss som klubb och som lag, att kunna ta oss vidare till nästa runda som är nästa år. Det som har ställt till det till en stor del är ju hur vi ska resa dit. Att det fortfarande är så stora skillnader, att Uefa inte hjälper till så att vi kan komma dit utan att känna en oro. Det är ju också tre veckor innan jul. Så att man inte tänker på riskerna som finns är för mig helt otroligt, säger hon till Fotbollskanalen, och fortsätter:

- Skillnaden är att det är en stark rekommendation att vi ska chartra ett plan, men det är inget bidrag till att göra det, kontra herrarna som får ett bidrag för att kunna chartra ett plan så att man slipper de här riskerna som det ändå är att flyga genom hela Europa för att ta sig till en destination för att spela Champions League. Där handlar det ju bara om att göra skillnad på kön.

Uefa har flera gånger pratat om att man vill nå jämställdhet, men Caroline Seger tycker att det rimmar dåligt med hur man nu agerar.

ANNONS

- Ja, och i det här läget tycker jag att det handlar om vår hälsa också med allt som händer i världen, och hur mycket vi försöker bromsa det och stoppa allt, då borde det bara vara rätt att vi också ska få ett stöd så att vi kan ta oss fram och tillbaka på ett bra sätt utan risker.

Er sportchef Therese Sjögran har sagt att hon ska prata med Uefa - tror du att sista ordet är sagt?
- Hon ligger ju på hela tiden, och det gör vår klubb också, men det känns lite som att man slår mot en mur och man kommer ingenstans. Det känns bara som att man inte lyssnar, och det är svårt att komma någonstans, och till slut blir det bara att är det värt risken att åka iväg för att man ska utsätta sig för en sådan sak, för att Uefa inte lyssnar?

Skulle det kunna vara ett alternativ att strunta i matchen och inte spela?
- Alltså vi har inte kommit dit än. Just nu försöker vi hitta den bästa rutten för oss att ta oss dit. Men det står ju mycket på spel, det vet ju Uefa också, att om man inte åker dit så kan man ju bli diskad, och vill man riskera det då som klubb när det ändå är en turnering som man vill vara med i länge? Man ligger lite i ett dödläge.

ANNONS
Publicerad 2020-11-27 kl 16:30

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto