POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE
1v

TV: Seger tonar ner konflikt med Lindahl: ”Att bli lagkapten är något man blir tillfrågad"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se Caroline Seger från presskonferensen inför bronsmatchen.

Hedvig Lindahl beskrev under torsdagen en maktkamp om kaptensbindel med Caroline Seger.
På fredagen tonade lagkaptenen ner den maktkampen.
- Att bli lagkapten är något man blir tillfrågad, det är inget man bestämmer själv, säger Seger på presskonferensen inför matchen.

Caroline Seger har spelat i A-landslaget sedan 2005 och blev lagkapten redan fyra år senare. Mot England gör hon sin 200:e landskamp.

På torsdagen berättade Hedvig Lindahl öppet om att hon och mittfältaren hade en maktkamp som pågick under flera år.

- Vi är lite som två partier i opposition. Har varit i alla fall. Nu har vi äntligen haft en koalitionsregering under de sista fem åren. Innan dess var vi lite så här att vi stångades, vem ska leda här egentligen, sa Lindahl.

Hur yttrade sig den här maktkonflikten?
- Vi har väl aldrig riktigt hängt så. Det är väl på det sättet. Och så har man velat ha samma roll i många år. Men de sista fem åren eller något så har vi samarbetat väldigt bra och det märks, framför allt på planen. Då har vi ibland sådan här ögonkontakt och löser saker och samarbetar väldigt bra.

Lindahl lade även till att hon tyckte att Seger gör ett bra jobb i sin roll och att hon är glad och stolt över ha med mittfältaren i laget.

På fredagens presskonferens fick Seger frågan om Lindahls kommentarer och valde att tona ner det målvakten sagt dagen innan.

- Att bli lagkapten är något man blir tillfrågad, det är inget man bestämmer själv. Jag har haft förmånen att vara lagkapten sedan 2009 och för mig har det varit en fantastisk ära och något jag är otroligt stolt över - att få leda landslag efter landslag. Och något har jag gjort bra efter som jag fått fortsätta, säger Seger.

- Relationen till Hedvig är bra, jag tycker inte vi har några problem. Sen hur Hedvig väljer sina ord, det är Hedvig skulle jag säga.

Bronsmatchen mellan Sverige och England på lördag sänds på TV4, C More Live och kan streamas på cmore.se. Sändningen börjar 16.00.

Publicerad 2019-07-05 kl 15:59
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå