TV: Sena mål gav Sverige segern i VM-premiären - efter åskkaoset

Sverige (dam)

Sverige såg länge ut att gå mot poängtapp i VM-premiären mot Chile.
Men genom två sena mål i en match som kantades av väderkaos kunde Sverige ta tre poäng.
- Vi kände att vi ville vinna och var värdiga att vinna, säger Kosovare Asllani.

Se höjdpunkterna från matchen i spelaren.

Chile har aldrig tidigare deltagit i ett VM-slutspel på damsidan, och gjorde i dag alltså VM-debut som rejäl underdog mot Sverige.

Sverige tog tag i taktpinnen direkt i matchen och inledde starkt där man skapade några halvchanser till att ta ledningen tidigt i den första halvleken.

Den stora chansen i den första halvleken kom i den 27:e minuten efter en hörna. Linda Sembrant nådde högst i en nickduell och fick bollen mot mål, Nilla Fischer skarvade från nära håll men Endler i det chilenska målet stod för en jätteräddning.

I den andra halvleken fortsatte Sverige trycka tillbaka Chile långt ner på egen planhalva, men allteftersom man inte fick in bollen blev det allt mer frustrerat i Blågult.

I den andra halvleken gick också solskenet i Rennes över i ett riktigt regnoväder, och med knappa 20 minuter kvar av matchen valde domaren att bryta på grund av åska. Spelet var brutet i drygt en halvtimme innan spelet kunde återupptas.

- Regnet lättar inte men det är inte lika svart på himlen, vilket ändå innebär att det inte åskar och blixtrar och jag antar att det är det man utgår ifrån, sade Frida Nordstrand i C Mores sändning.

Matchen återupptogs i samma minut som den bröts - och då skulle Sverige till slut lyckas spräcka målnollan.

I den 83:e minuten snappade Kosovare Asllani upp en boll i straffområdet efter en tilltrasslad situation och tryckte upp bollen i nättaket till 1-0, ett mål som inhoppande Madelen Janogy låg bakom.

På stopptid kunde Janogy själv efter en soloraid sätta 2-0, vilket också blev slutresultatet.

Den första målskytten Kosovare Asllani var självklart glad efter matchen.

- Vi kände från första halvlek att vi hade matchen, vi skapade chanser hela tiden men lyckades inte sätta dit den, säger hon till C More, och fortsätter:

- Sedan avbrottet... Det är lite typiskt, det regnar alltid när vi spelar. Vi gick in i omklädningsrummet och fick ladda om. Jag såg mig själv avgöra när jag satt där inne, man ville inte tappa tre poäng. Vi kände att vi ville vinna och var värdiga att vinna, så det var otroligt skönt att få sätta dit två mål.

I nästa match ställs Sverige mot Thailand, en match som spelas på söndag klockan 15. I den sista gruppspelsmatchen möter man USA, torsdag 20 juni klockan 21.

Chiles startelva: Endler - Galaz, Guerrero, Saez, Toro - Araya, Aedo, Lara - Zamora, Urrutia, Balmaceda.

Sveriges lag: Hedvig Lindahl - Hanna Glas, Linda Sembrant, Nilla Fischer, Magdalena Eriksson - Elin Rubensson (Madelen Janogy ’81), Kosovare Asllani, Caroline Seger - Sofia Jakobsson, Stina Blackstenius (Anna Anvegård ’66), Fridolina Rolfö (Lina Hurtig ’66).