POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
SVERIGE (HERR)

TV: Shaqiri om Sveriges spel: "Kanske inte den vackra fotbollen som alla gillar"

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se intervjun med Xherdan Shaqiri

Sverige slog ut Schweiz ur VM.
Xherdan Shaqiri förklarade förlusten så här:
- De stannade lågt i 90 minuter och försökte spela på kontringar, vi visste det, säger stjärnan.

Sverige vann åttondelsfinalen i VM med 1-0 mot Schweiz. Den schweiziske stjärnan Xherdan Shaqiri menade att Sverige hade flyt, men berömde också motståndet.

- Sverige vann i slutändan. De hade självklart lite tur med målet som de gjorde. De stannade lågt i 90 minuter och försökte spela på kontringar, vi visste det. Men Sverige är också ett bra lag, säger Shaqiri.

- De spelar kanske inte den bästa fotbollen. Men de är effektiva och de gjorde ett mål för att vinna matchen, och det är det viktigaste i fotbollen.

Vad är din syn på Sveriges spel?
- Det är kanske inte den vackra fotbollen som alla kan och som alla gillar bakom tv:n. Men jag tycker att alla kan vara stolta över det här laget i Sverige för det är inte normalt för Sverige att gå så här långt. Och de kan gå långt.

Försvararen Manuel Akanji, som styrde in Emil Forsbergs skott till matchens enda mål, menade att Sverige gjorde det svårt för Schweiz.

- De försvarade väldigt bra som ett lag. Vi gjorde ungefär samma sak, men i slutändan blev en styrning på ett skott avgörande. Det är tufft. Jag försökte att rensa bollen för den kom mot mig, men sedan såg jag att den gick in i mål. Vi hade fortfarande lite chanser efter det, men det var svårt. Alla skott vi tog var det någon som blockerade eller så fastnade den på linjen.

Publicerad 2018-07-03 kl 19:35
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå