Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS
3:46

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Sjöstrand i spelaren.

TV: Sjöstrand duckar om vad han sa till Zlatan: "Berörde den frågan"

VALLETTA/STOCKHOLM. I tisdags publicerades Zlatan Ibrahimovics attack på Janne Andersson i Expressen.
Samma dag var generalsekreterare Håkan Sjöstrand på plats för att avtäcka Zlatans staty i Malmö.
- Vi berörde den frågan också, säger han till Fotbollskanalen.

Under landslagssamlingen inför mötena med Malta och Spanien är det en fråga som dominerat mer än någon annan: Zlatan Ibrahimovics attack på förbundskapten Janne Andersson, publicerad i Expressen.

Ibrahimovic kritiserade Andersson för att han hade få spelare med utländsk bakgrund i sin första landslagstrupp mot Nederländerna, och hävdade vidare att förbundskaptenen efter frågor om det vänt kappan efter vinden till samlingen efter. Fakta i frågan är dock att Jimmy Durmaz och Emir Kujovic, som har utländsk bakgrund, dock var med i Anderssons första landslagstrupp. Dessutom var Martin Olsson uttagen, men han tvingades tacka nej på grund av skada.

ANNONS

Samma dag som intervjun gick ut var SvFF:s generalsekreterare Håkan Sjöstrand i Malmö – för att tillsammans med just Zlatan avtäcka anfallarens staty.

Vad som sades mellan de båda vill Sjöstrand inte svara på.

- Först och främst, det som har framförts är direkt felaktigt och vi står bakom Janne till hundra procent. Vi berörde väl den frågan också, men däremot vad vi säger till varandra låter vi alltid stanna mellan oss som pratar om det, säger Sjöstrand.

Finns det någon schism?
- Det får andra bedöma. Jag konstaterar bara att det som har framförts i det här ärendet är direkt felaktigt. Jag vet vilka värderingar Janne står för. Jag har varit med och anställt honom och vet vilka värderingar han står för. Jag delar hans värderingar fullt ut. Det är direkt felaktigt och vi tycker att det ska stanna där.

Det var ändå ett förbundsevenemang då han invigde en staty som förbundet har betalat, kan man inte på något sätt räta till det då?
- Det är klart att det fanns en utmaning kopplat till den dagen, för fokus på den dagen skulle vara att hedra hans fantastiska fotbollskarriär. Det är egentligen två olika saker och den andra delen som har framförts är felaktig och det har vi tydligt framfört.

ANNONS

På frågan om varför förbundet inte gjort något officiellt uttalande där man gått ut och backat Andersson, svarar Sjöstrand:

- Vi har fått frågan och jag har själv gått ut och sagt att det här är felaktigt. Det finns ingen substans i de värderingar som påstås, vi delar de värderingar som Janne står för och det är vad vi har sagt i det hela. Sedan är det alltid en bedömning hur mycket uppmärksamhet det här ska få kontra det sportsliga. Men det viktiga är att vi i vår dialog med Janne – jag och andra runt omkring, känner oss trygga med var vi står i den här frågan.

Se hela intervjun med Håkan Sjöstrand i spelaren.

Publicerad 2019-10-11 kl 14:52

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto