Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Sjöstrand vill se konsekvenser för Danmark: "Principiellt viktig fråga"

Foto: C More.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se hela intervjun med Sjöstrand i spelaren.

Danmark lämnade WO mot Sverige.
Nu vill förbundets Håkan Sjöstrand se att det får konsekvenser.
- Om det bara skulle bli att vi vinner med 3-0, ja då skulle vi inte åkt och mött Holland borta med herrarna, säger han till C More.

Det blev ingen match mellan Danmark och Sverige i fredags. Danmark tvingades kasta in handduken efter att konflikten mellan spelarna och förbundet inte lösts.

Bollen ligger nu hos Uefa som den 16 november kommer att behandla ärendet. Håkan Sjöstrand vill att danskorna bestraffas med mer än bara en 3-0-förlust.

- Det finns andra perspektiv på det här, om man inte kommer överens i en förhandling. Vi möter exempelvis Italien i ett VM-kval med herrarna – och ska vi flytta den om vi inte kommer överens? Och spela lördag? Om det bara skulle bli att vi vinner med 3-0, ja då skulle vi inte åkt och mött Holland borta med herrarna (Sverige kunde förlorat den matchen med 6-0 och ändå gått till play off). För mig är det ingen skillnad på dam- och herrfotboll ur det perspektivet. Principiellt en jätteviktig fråga.

Han gav även ett tydligt besked kring att Sverige inte kommer att spela den inställda matchen, vilket flera spelare i Blågult velat.

- Nej, det är inget som vi står för. Men jag kan förstå spelarna, det är mycket känslor, man känner varandra och brinner för någonting. Men frågan har en mycket större karaktär än den enskilda matchen när vi ser konsekvensen.

Se hela intervjun med Sjöstrand i spelaren. Där pratar han också förhandlingen kring det svenska kollektivavtalet - och hur förbundet utreder frågan om sextrakasserier som den tidigare medarbetaren Gunilla Axén vittnat om.

Publicerad 2017-10-24 kl 19:53
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons