Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

TV: Spelarnas svar på landslagkritiken: Vi är alla svenskar

För få ledare med invandrarbakgrund kan bli kostsamt för landslaget, menar BP:s ungdomsansvarige. Landslagets Guillermo Molins håller inte med:
- Vi är alla svenskar så det spelar inte så stor roll, säger han till fotbollskanalen.se.

Igår rapporterade fotbollskanalen.se om hur Brommapojkarnas ungdomsansvarige varnade för att fler svenska fotbollsspelare med utländsk bakgrund eller dubbla nationaliteter skulle välja andra landslag än det svenska på grund av att man saknar förebilder på ledarsidan.

Två spelare som haft chansen är Guillermo Molins, som kunde valt Uruguay, och Alexander Milosevic, som har spelat ungdomslandskamper för Serbien.

Molins förklarar varför det inte blev Uruguay.

- Framför allt för att jag inte tror att de har så bra koll på vem jag är i Uruguay. Det var aldrig aktuellt med något annat än Sverige. Sen när Sverige hörde av sig först så var det något jag ville göra och på den vägen är det. Sedan kanske jag inte varit med så mycket som jag hade velat på grund av skador och annat men det här är en nystart. Det var två år sedan jag spelade i landslaget senast men det är förhoppningsvis inte sista.

ANNONS

Vad är det som kan locka med att spela i ett annat landslag?
- Det är väl att man känner starkt för landet man är född i eller har största delen av sin släkt i. Men det spelar ingen roll för mig. Jag har alltid velat spela för Sverige och har följt Sveriges landslag sedan jag var liten.

Har du pratat med Miiko Albornoz om hans beslut att spela för Chile?
- Nej, jag fick faktiskt reda på det i ett sms från Pontus Jansson. Jag blev lika chockad som alla andra men det är hans beslut och är det vad han vill så får han göra det.

Vad kan svensk fotboll göra för att inte tappa talanger?
- Kanske ta med till januariturnén så att de blir låsta. Det var kanske det som hände i Miikos fall. Att de kände att han skulle låsas för Sverige men så ville de ta honom istället. Det är upp till ledningen. Jag spelar bara och koncentrerar mig på mitt så får de sköta det.
ANNONS

Vad skulle fler ledare med annan bakgrund betyda för exampelvis landslaget?
- Jag tror inte det skulle betyda så mycket. Vi är alla svenskar så det spelar inte så stor roll. Erik (Hamrén) försöker göra en så bra stab som möjligt och då måste han ta de som han vill ha. Alla är ju svenskar så det spelar ingen roll.

Alexander Milosevic valde också Sverige och förklarar varför:
- Det var känslan av att vara uppvuxen i Sverige. Jag ser mig själv som en svensk även om jag också känner mig serbisk och har rötter där. Men jag är jävligt stolt över att vara uppvuxen i Sverige och har bott här hela mitt liv.

Har serbiska förbundet kontaktat dig?
- Inte direkt till mig, men till folk i min omgivning.

Vad har de sagt?
- De har kollat om intresset finns och så.

Fortfarande är dörren öppen för Serbien, vad kan få dig att ändra dig?
ANNONS
- Svårt att svara på just nu. Jag tänker bara på det här just nu och att ta en plats här.

Vad kan svensk fotboll göra för att inte tappa fler spelare?
- Jag har inte så mycket att säga om det. Alla har sin strategi och man har säkert varit kontakt med spelarna. Alla får göra sina egna val och jag har inte funder över hur man skulle ändra på det.

Förbundet får kritik för att det finns för få tränare med utländsk bakgrund, vad hade det betytt med fler?
- Det tror jag inte gör någon skillnad. Precis som på spelarsidan är det Erik (Hamrén) som bestämmer vilka det ska vara och det är inget jag har tänkt på.
Publicerad 2014-01-16 kl 05:59
Sponsrat innehåll

Streama alla matcher från VM-kvalet - bara på C More.

Och massor av annan fotboll som LaLiga, Serie A och UEFA Champions League. 299kr/mån. Ingen bindningstid.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto