Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Sundhage hoppas på nytt 2001: "Kan väl göra om det, men ännu bättre"

Foto: TV4

Nästa

Avbryt
Försök igen

När Sverige lottades mot skräckmotståndaren Tyskland i EM svarade Pia Sundhage med ett stort garv. Men förbundskaptenen försöker se det positivt.
- När Sverige tog ett EM-silver (2001) var första matchen mot Tyskland, och sista matchen mot Tyskland. Vi kan väl göra om det, men göra det ännu bättre, säger Sundhage.

I tisdags lottades EM i Holland 2017. Sverige drogs bland annat mot skräckmotståndaren Tyskland, som dock besegrades i OS, och förbundskaptenen Pia Sundhage kunde inte annat än att skratta.

- Vi har precis mött Tyskland i en fantastisk fotbollsmatch i Rio. Och sen är det första vi ska göra i vår viktigaste match när EM startar, säger Sundhage när hon gästar Nyhetsmorgon.

Sundhage försöker se positivt på den tuffa motståndaren. Och hon fick hjälp med det av en tidigare förbundskapten.

- Marika Domanski Lyfors (nuvarande landslagschef) sa det, när Sverige tog ett EM-silver (2001) var första matchen mot Tyskland, och sista matchen mot Tyskland. Vi kan väl göra om det, men göra det ännu bättre, säger Sundhage.

Förbundskaptenen förlängde efter en del osäkerhet kontraktet med förbundet över EM 2017. Nu triggas Sundhage av att avsluta sin sejour som landslagets ledare på ett snyggt sätt.

- Jag kör lite med det stuket; det här är det sista jag gör. Jag kommer aldrig att uppleva det här mer. Utan vi har dryga halvåret kvar.

Publicerad 2016-11-11 kl 10:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER