Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

SVERIGE

TV: Sundhage om måltorkan: "Vore häftigt med ett mål"

Nästa

Avbryt
Försök igen

Trots två raka mållösa matcher är Pia Sundhage inte bekymrad över anfallsspelet.
- Vi har tid på oss och faktumet att vi skapar målchanser är ju en bra början, säger hon.

Uppladdningen inför EM-slutspelet i Holland fortsätter. Efter 0-1-förlusten mot USA väntar Skottland på tisdagen. Förbundskapten Pia Sundhage var nöjd med försvarsagerandet men har samtidigt klart för sig vilka detaljer laget behöver slipa på.

- Jag skulle gärna vilja se samma slags försvarsspel, det var så aggressivt och vi vann boll högt upp på plan. Men vi har också pratat om att våra forwards ska jobba mer ihop så att vi kommer till fler avslut. Det vore ju häftigt om vi får ett mål, säger Sundhage.

Hur stort problem är det att ni har gått mållösa från två raka matcher?
- Jag är inte den som letar fel och jag är inte bekymrad över det heller. Vi har tid på oss och det faktum att vi skapar målchanser är ju en bra början. Men det är något vi kommer att fundera över, just vad det är som gör att vi kommer till avslut.

Efter måndagens träning var Pia Sundhage fåordig kring hur hon tänker formera laget mot Skottland. Hon ville inte avslöja om Hilda Carlén får fortsatt förtroende i målet eller om Hedvig Lindahl, som nyligen kommit tillbaka från skada, ersätter.

- Kanske det, kanske. Hon är på väg tillbaka efter en skada och det är en fråga om tajming, huruvida hon ska spela den här matchen eller nästa. Alla som kommer tillbaka från en skada vet att man är lite off med tajmingen men någon gång måste man ta tag i det och vi får se hur det blir.

Uttagningen av EM-truppen närmar sig, hur tycker du att det märks bland spelarna?
- Det här var bra, det small till där ute ett antal gånger vilket det brukar göra det dagen före match. Men det är jag väldigt glad över att det gör. Alla är förberedda och nyfikna på vår startelva.

Hur stor del av EM-truppen är spikad?
- Vi satt med den i morse och vi pratar väldigt mycket om tre-fyra platser, främst mittfältare och backar. Sedan ska vi se till att vi åker med de tre bästa målvakterna, säger Sundhage.

Se hela intervjun med Sundhage i spelaren ovan.

Morgondagens match mot Skottland visas i TV4 och på C More.

Publicerad 2017-06-12 kl 15:50

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER