Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
SVERIGE

TV: Svensson fick en bil - då vill Zlatan och profilerna ge Sjögran en också

Foto: Bertil Enevåg Ericson / TT

Nästa

Avbryt
Försök igen

Programledaren Anna Brolin hyllade Anders Svensson som Sveriges mesta landslagsspelare vid fotbollsgalan i Globen i Stockholm på måndagskvällen.

Anders Svensson prisades för alla landskamper.

Men inte Therese Sjögran.

- Det känns lite konstigt, säger hon till Expressen.

1999 kom debuten i landslaget. Sedan dess har Anders Svensson gjort ytterligare 145 landskamper för Sverige och när han fick starta mot Kazakstan i VM-kvalet så blev han historisk och passerade Thomas Ravelli.

- Han var lite bitter, haha, nej jag träffade honom och han var glad för min skull.

Under kvällens fotbollsgala beslutade Svenska Fotbollförbundet sig därför att prisa mittfältaren för lång och trogen tjänst.

Priset? En bil.

- Det är med stor glädje som vi efter initiativ från en mycket stolt och glad sponsor nu får överlämna detta fantastiska pris, sa Förbundets generalsekreterare Mikael Santoft.

Men efter priset fick också Förbundet svidande kritik. Anledningen? Therese Sjögran som stått för samma bedrift (187 landskamper) fick inget pris.

"Vilket självmål av SvFF och som ger Anders Svensson en bil och inte uppmärksammar Therese Sjögran med 182 A-landskamper.", skrev till exempel Fotbollskanalens Olof Lundh på Twitter.

Therese Sjögran håller med om att beslutet kändes märkligt:

- Det känns lite konstigt. Det är också lite konstigt att dela ut en bil för att sätta värde på hur många landskamper man har spelat. Det känns som att det är värt mycket mer, säger Sjögran till Expressen.

Förbundets marknadschef  Camilla Hagman motiverar beslutet:

- Det är ett beslut som förbundsstyrelsen tagit, och de pratade om det så sent som i dag. Jag förstår reaktionen att det kan verka konstigt, och jag har sett bland de sociala medierna, men vi ser det som att Anders Svensson högst troligen gör sitt sista VM-kval nu medan Therese Sjögran fortfarande är mitt i sin aktiva karriär, säger hon till TT.

Zlatan Ibrahimovic höll med om att även Sjögran borde uppmärksammats:

- Klart Anders förtjänar en bil, det är klart han ska ha något tillbaka för det. Om hon förtjänar en bil? Ja, möjligtvis... Absolut. Ja, säger Ibrahimovic.

Publicerad 2013-11-11 kl 00:40
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons